На голову обласної ради просувають "слугу" Жаровського, заступниками - Мірчу Мунтяна з "Батьківщини" та Віталія Ткачука "За майбутнє", - джерела БукІнфо

ЩЕ НЕ ВЕЧІР /

У Чернівецькій обласній виборчій комісії приймають заяви про реєстрацію від новообраних депутатів до 7 грудня. Опісля комісія матиме п'ять днів на їхнє опрацювання. Тоді оголосять дату першої сесії нового скликання.

Про це Суспільному сказав голова обласної виборчої комісії Микола Каспрук.

Комісія матиме 12 днів на скликання першої сесії після того, як опрацюють заяви. За словами Каспрука, скликати її мають до 24 грудня.

Водночас, як стало відомо БукІнфо з достовірних джерел тривають активні консультації щодо конфігурації політичних сил у новому складі обласної ради. За нашими даними, новообрані депутати від "Слуги народу" за підтримки керівництва Чернівецької ОДА готові піти на компромісне рішення заради обрання головою обласної ради Володимира Жаровського. Заради цього вони готові підтримати кандидатури Мірчі Мунтяна (сина нинішнього голови облради Івана Мунятна, фракція ВО "Батьківщина") та Віталія Ткачука ("За майбутнє") на посади заступників голови обласної ради, "кинувши" цим самим Василя Козака та аграріїв.

Подейкують, що така нова конфігурація стала можливою після того, як Василь Козак з аграріями не погодився грати за правилами Сергія Осачука, і має твердий намір пропонувати на посаду голови Чернівецької облради діючого заступника голови ОДА Олексія Бойка, якого Осачук бачить максимум в якості заступника Волоимира Жаровського у новому складі буковинського парламенту.

Сам Олексій Бойко запевнив свого шефа у "будинку з левами", що ініціатива висування його кандидатури на голову облради виходить не від нього, а від обласного керівництва АПУ (читай, Василя Козака). Про що повідомив сам Сергій Осачук минулого тижня у телепрограмі "Без емоцій".

Як складеться ситуація покаже час. Ми уважно слідкуємо за ситуацією.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації