Кожен другий українець проти впровадження подвійного громадянства (ОПИТУВАННЯ)

СОЦІОЛОГІЯ /

За результатами репрезентативного дослідження, яке було проведене розумною платформою для соціологічних та маркетингових ріалтайм досліджень LibertyReport.ai 4-5 березня, було виявлено, що 46% українців проти того аби, громадянам України дозволили мати подвійне громадянство.

Цікаво, що проти надання дозволу на подвійне громадянство висловились і жінки і чоловіки майже порівну 45% і 48% опитаних відповідно. Проте більш категоричними у цьому питанні виявились люди у віковій категорії 60+, з них 50% проти подвійного громадянства. А у віковій категорії 18-29 - лише 40%. Цікаво, що ця ж молодь частіше зазначала, що їй важко відповісти на запитання - 14% опитаних, проти 1% у віці 60+. На думку соціологів, це говорить про те, що молодь в Україні менш обізнана у питаннях подвійного громадянства. Також варто зазначити, що містяни більш лояльні до подвійного громадянства, ніж традиційно консервативні мешканці сіл - 43% і 53% відповідно висловились проти.

Лише 17% опитаних українців відповіли, що підтримують ідею того аби подвійне громадянство дозволили усім українцям без винятку. З них 20% - це жінки і 12% - чоловіки.

Третина українців проти подвійного громадянства у чиновників

29% опитаних респондентів висловились проти надання подвійного громадянства держслужбовцям. Тобто кожен третій українець вбачає в цьому небезпеку. Соціологи зазначають, що це може бути пов’язано із загальною недовірою до державних інституцій та влади. Подвійне громадянство може стимулювати держслужбовців до виводу тіньових коштів на іноземні рахунки або укриття від українського правосуддя. Більш негативно налаштовані мешканці міст. З них 32% проти подвійного громадянства у держслужбовців. В той самий час, в селах це лише 23%. Отже містяни акумулюють більше негативу по відношенню до чиновників.

Беріть участь у дослідженні! Для цього Вам необхідно пройти швидку реєстрацію та відповісти на кілька запитань у Viber або Telegram.

Національне репрезентативне дослідження, результати якого відображають думку дорослих громадян України - віком 18+. Загальна кількість опитаних - 482 особи. Дослідження проведено на розумній платформі Liberty report, із застосуванням підходу “MIXED-MODE”: опитування онлайн та телефоном у пропорції 70:30. Максимальна похибка не перевищує 4,5%. Результати цього дослідження були презентовані 5 березня в програмі “Свобода Слова Савіка Шустера”.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації