Фейкові "румуни" Буковини, за якими стоїть ФСБ, поширили через центральні ЗМІ заяву з вимогою до Порошенка "надати їм автономію"

БУДЬМО УВАЖНІ! ПРОЕКТ КРЕМЛЯ /

 

Нікому не відома "Асамблея румунів Буковини" закликає Президента Петра Порошенка наділити територію компактного проживання румунів в Чернівецькій області статусом територіальної автономії.

 

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Українські новини", про це заявила якась координатор ради організації Дорина Кіртоаке (хто така ?!). За її словами, права румунів та інших національних меншин в Україні серйозно порушуються, а автономія дозволить вибудувати захисні механізми.

У зверненні румунської діаспори, зокрема, зазначається: "Рішення Президента надати територіальну автономію кримських татар створило правовий і політичний прецедент, у рамках якого всі національні громади, які компактно проживають в Україні, можуть претендувати на аналогічний статус. При цьому ми, румуни Буковини, маємо особливі обставини для лідерства в цьому питанні. Наша земля аж до 1944 року була територією Румунії. Наші предки сотні років проживали в Північній Буковині, створювали культуру і національне багатство цього краю. Водночас ми на сьогодні позбавлені елементарних прав і свобод".

Фейкова "Асамблея румунів Буковини" від кураторів ФСБ зазначає, що активістів румунського національного руху переслідують (?!), їм не дають проводити заходи та форуми. "На нашу думку, ми не меншою мірою, ніж татари, заслуговуємо право на свою автономію, в якій нарешті знайдуть своє гідне місце культура, мова, освіта і таланти румунської нації", - підкреслюється в зверненні до Порошенка.

Так заява "Асамблея румунів Буковини" вирішила направити своє звернення в ЄС, ПАРЄ та інші міжнародні інстанції для залучення уваги до проблеми захисту прав національних меншин України. Хоча насправді це повний блеф.
 

Раніше Президент України Петро Порошенко ініціював створення робочої групи в рамках Конституційної комісії для розробки змін до Конституції, що стосуються права кримських татар на самовизначення. 

 

Нагадаємо, що подібної організації, як "Асамблея румунів Буковини" у Чернівецькій області ніхто не знає. (Агенція "Українські новини" заради об'єктивності чомусь навіть не поцікавилися у представників румунської меншини у нашій області про існування такої організації? - БукІнфо) У вересні 2015 року на сайті Преднестровец.РФ у якій один із місцвих жителів розповів, як його агітували стати пригніченим румуном і за це пропонували гроші.

 

Детальніше читайте у статті на БукІнфо Технологія ФСБ: як фейкові "пригнічені" румуни на Буковині автономії вимагали. Ймовірно, тепер, рік потому, ФСБ знайшло нових "псевдорумунів" за допомогою яких вкотре намагаються розхитати міжнаціональну ситуацію в Чернівецькій області.


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації