З 15 жовтня рекомендовано усім школам піти на канікули, а вузам - на дистанційне навчання з обов'язковим виїздом студентів із гуртожитків. Але примусово виселяти не будуть - Шкарлет

ФОРС-МАЖОРНІ РЕАЛІЇ /

Установи дошкільної освіти працюватимуть в звичайному режимі. Про це повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Цензор.НЕТ.

"Сьогодні ані політичними гаслами, ані розгоном паніки, фейків і популізмом у соціальних мережах неможливо зупинити поширення пандемії коронавірусу.

Ми маємо конкретними діями зберегти здоров‘я і життя кожного українця.

Тому, маючи спільну позицію з колегами в уряді та розуміючи всю відповідальність, яка покладена на нас перед країною, ми ухвалили рішення, відповідно до якого завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року).

Разом із моїм колегою, міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, будемо подавати таку ж пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду вже 13 жовтня. Хочу зазначити, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря.

ВОДНОЧАС, виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у себе в Telegram повідомив, що на час дистанційного навчання в Україні студентів ВУЗів не будуть примусово виселяти з гуртожитків.

Він зазначив, що гуртожитки є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

Незважаючи на це, в МОН розуміють, що багатьом студентам важливо зберегти робочі місця. Також деякі студенти проживають у "червоній" карантинній зоні.

"В офіційному документі МОН лише рекомендація з від'їзду з гуртожитків додому (крім дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів із тимчасово окупованих територій,"червоних" карантинних зон та інших) із зобов'язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента в гуртожитку і з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток засобів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20)", – уточнив Шкарлет.

Міністр попросив студентів поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії.

Він зазначив, що ці заходи є винятково превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що в гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання в загальних кімнатах, місцях загального користування: кухнях, душових кімнатах і т. д.

Дорогі українці! Лише разом ми зможемо подолати цю страшну хворобу й зберегти Україну. Сподіваюся на ваше розуміння та громадянську відповідальність" -розповів Шкарлет.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації