Світлана Ісаченко: Буковинська влада офіційно визнала, що область - економічний банкрут

БЕЗ "РОЖЕВИХ ОКУЛЯРІВ" /

Чернівецька обласна рада разом з Агенцією регіонального розвитку почали втілювати в життя озвучений не так давно план зі створення в окремих громадах Буковини територій пріоритетного розвитку (ТПР).

Там буде спеціальний режим інвестиційної діяльності. Тобто інвесторам створять ідеальні умови, якщо вони відкриють в ТПР нові підприємства і нові робочі місця. Тоді зможуть заощадити свій капітал за рахунок цілком законного зменшення сплати податків, суттєвих пільг при митних і валютно-фінансових розрахунках, - пише у Фейсбук відома буковинська журналістка Світлана Ісаченко.

В презентації цього спеціального режиму інвестиційної діяльності Чернівецька обласна рада одразу обумовила, що йдеться про іноземних інвесторів. Своїх – чомусь не згадують.

Іноземному капіталу гарантують: податкові пільги, дешеву робочу силу і доступ до ресурсів.

Навіщо?

От якраз відповідь на це питання найцікавіша. Презентацією ТПР місцева влада вголос заявила, що сьогодні Чернівецька область – одна з найдепресивніших областей України.

Для нормального життя мінімальна потреба у видатках на 2021-2023 роки становить 13,896 мільярда гривень. Буковина може зібрати наявними економічними резервами менше мільярду гривень.

Це називається, що ми в повній дупі.

Навіщо, питається, нам тоді взагалі потрібен департамент регіонального розвитку, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації з купою псевдо спеціалістів, якщо ніякого розвитку насправді немає?! Є стрімке падіння.

«А отже необхідне негайне втручання для подолання несприятливих соціально-економічних наслідків, які сформувалися на сьогоднішній день», - заявляють автори проекту. Хто ж сформував ці несприятливі наслідки? Відповіді нема. Зате є розуміння, «що без створення сприятливих умов економіка краю приречена на стагнацію».

Такий от великий камінь полетів у бік голови ОДА Сергія Осачука. Відтепер будь-які його заяви про поліпшення в області ситуації виглядатимуть брехню.

Тож на чому саме зароблятимуть іноземні інвестори? Так, на експлуатації природних ресурсів області. Для цього їм спростять процедуру виділення земельних ділянок.

Найбільша ТПР охопить гірські ОТГ Буковини. А це означає, що у планах авторів проекту віддати іноземним інвесторам розкішні Вижницькі і Путильські ліси. Це якраз вписується у "реформу" Києва перекроїти місцеві лісгоспи до їх остаточної ліквідації.

Яку дірку від бублика отримають при цьому ОТГ?

Про це – перегодом.

Світлана ІСАЧЕНКО, журналістка

(персональна сторінка у Фейсбук)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації