Осачук їздить на «Лексусі»: МБ дізнався, які службові авто використовують чиновники Чернівецької ОДА і скільки на це витрачають

НА ЧОМУ ЇЗДЯТЬ "СЛУГИ"? /

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук користується службовим авто "Лексус LX-470" 2003 року випуску.

Про це йдеться у відповіді Чернівецької ОДА на інформаційний запит molbuk.ua.

“Чернівецька ОДА не має власного автомобільного парку. "Лексус LX-470", який закріплений за головою ОДА, є в орендованому користуванні комунального підприємства "Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад", - йдеться у повідомленні.

За шість місяців минулого року – з червня по листопад – "лексус" наїздив понад 14 тисяч кілометрів. На поїздки було витрачено 2,2 тисячі літрів бензину.

Найбільше поїздок Сергій Осачук здійснив у червні. Цього місяця він наїздив понад 4,4 тисячі кілометрів. Автомобіль за цей місяць заправили на 800 літрів бензину і майже весь використали.

Загалом на використання службової автівки голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука витратили майже 101 тисячу гривень за шість місяців.

А ось в особистому користуванні Сергія Осачука є автівка Volkswagen Tiguan, 2012 року випуску. Вона вказана у декларації голови Чернівецької ОДА. Придбав цю автівку посадовець у серпні 2019 року.

За заступниками голови ОДА службові автомобілі не закріплені.

У Чернівецькій ОДА пояснили, що транспортні послуги керівництву та апарату облдержадміністрації у 2019 та 2020 роках надавала автобаза комунального підприємства "Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад" згідно з укладеними договорами після проведення тендерів через електронну систему закупівель.

У 2019 році облдержадміністрації надано транспортних послуг на суму 476 тисяч гривень, а в 2020 році на суму 470 тисяч гривень.

За останні три місяці найчастіше службову машину використовував колишній заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко. За вересень-жовтень він наїздив 3,5 тисячі кілометрів.

У власному користуванні Олексія Бойка є Mitsubishi Padjero 2008 року випуску, який він придбав 2018 року.

А ось заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак службовим транспортом не користується. Вона використовує свій автомобіль.

"Користуюся власним транспортом, у тому числі й для відряджень. Мені так зручно. Це електромобіль. Тому можу в такий спосіб інвестувати у свою роботу", – пояснила Наталя Гусак.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації