У США науковці нарешті виявили білок, який нейтралізує коронавірус. Трамп стверджує, що вакцина від COVID-19 може з’явитися за три-чотири тижні

  • Наука
  • 1123
  • 0

ГАРНА НОВИНА /

Науковці з Піттсбурзького університету (США) виявили білок, здатний повністю нейтралізувати коронавірус нового типу навіть у мінімальному дозуванні. Виявлений білок здатний входити в контакт з S-білком коронавірусу, проникати всередину нього і знищувати.

Ідеться про білкову сполуку, яка в 10 разів менша від повнорозмірного антитіла, що використовується для створення препарату Ab8 проти COVID-19, ідеться в дослідженні, опублікованому 14 вересня в науковому журналі Cell.

У дослідженні наголошується, що препарат показав високу ефективність у профілактиці та лікуванні коронавірусної інфекції серед мишей і хом’яків. Фахівці звернули увагу, що молекули виявленої речовини не зв’язуються з клітинами людини, за рахунок чого можна мінімізувати негативні побічні ефекти.

«Ab8 не тільки має потенціал у терапії COVID-19, але і розглядається як профілактичний засіб для запобігання зараження людей коронавірусом нового типу», – сказав один із авторів дослідження Джон Меллорс.

Вакцина від коронавірусної хвороби COVID-19 може з’явитися за три-чотири тижні, заявив президент США Дональд Трамп під час зустрічі з виборцями в Пенсильванії.

«Ми дуже близькі, щоб отримати вакцину. Якщо хочете знати, попередня адміністрація, ймовірно, потребувала б років, щоб отримати вакцину через [Управління з продовольства та медикаментів] та всі затвердження. А ми в тижнях від її отримання… Може бути три тижні, чотири тижні», – сказав Трамп.

Раніше у вересні головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі в ефірі CNN заявляв, що більшість експертів вважають, що вакцина буде готова до листопада чи грудня. «Це можливо, що ви можете мати її до жовтня, хоча я не думаю, що це ймовірно», – казав Фаучі.

Компанія AstraZeneca нещодавно оголосила, що її кандидат на вакцину дійшов до останньої фази тестувань у США. Втім, 9 вересня вона вирішила тимчасово зупинити випробування після того, як в одного з учасників досліджень виявили незрозумілу хвообу. Через кілька днів випробування відновили.

Базована в Британії компанія The Cambridge повідомила, що випробування її вакцини будуть здійснені на майже 30 тисячах людей різного расового, етнічного та географічного походження.

Два інших кандидати на вакцини почали проходити останню стадію тестування цього літа на десятках тисяч людей в США. Одна з цих вакцин була створена Національним інститутом здоров’я і виробляється компанією Moderna Inc., а інша спільно розробляється американською фірмою Pfizer Inc. та німецькою компанією BioNTech.

Про реєстрацію першої у світі вакцини від COVID-19 вже заявили в Росії. Медичні експерти поставили під сумнів реєстрацію вакцини Sputnik V, оскільки третя фаза випробувань вакцини ще не завершена.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації