Українські вчені знайшли новий спосіб опалення без газу

ЦІЛКОМ СЕРЙОЗНО /

Розробники з вітчизняної компанії “Квантум Електрик” представили обігрівальну панель, яка працює від електрики, але при цьому не тільки економить кошти, але й лікує користувачів. Про це експерти розповіли на прес-конференції в Києві, пишуть "Українські реалії".

Як зазначається, спочатку прилад розроблявся як засіб профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів. Однак у процесі роботи був відкритий новий спосіб отримання теплової енергії з електричної. В основі лежить максимальне використання теплового потоку інфрачервоного випромінювання в сприятливому для людини діапазоні. Сам прилад і всі комплектуючі виготовляються в Україні. Панелі споживають в 2-3 рази менше електроенергії, ніж класичні спіральні нагрівачі, а після виключення довго зберігають тепло.

“Споживання енергоресурсів в Україні в 2,7 рази перевищує середньостатистичне споживання енергоресурсів в європейських країнах. Наприклад, Польща з населенням в 39 млн людей, споживає всього 16 млрд кубів газу. В той час, як Україна щорічно використовує близько 40 млрд кубів природного газу. З цього обсягу 18-20 млрд газу йде на потреби населення – опалення житла, підігріву води та приготування їжі. За нашими розрахунками, використовуючи технології “Квантум Електрик”, можна знизити споживання газу в Україні на 5 млрд кубів газу в рік, і щорічно економити близько 35 млрд грн. Сім’я, що проживає в квартирі 70 кв. м – може заощадити понад 12 тис. грн за сезон, а мешканці приватного будинку площею 100 кв. м збережуть у сімейному бюджеті понад 17 тис. грн за сезон. І це мова поки йде тільки про панелі, а у нас є ще ряд цікавих розробок – електричні плити, обігрівальні котли і т. д. Якщо нам вдасться заручитися підтримкою держави, то за 2 роки Україна може позбутися газової залежності, а це дуже важливо в сформованих економічних і політичних реаліях. Дуже хочеться бути почутими і затребуваними, тим більше що прем’єр-міністр України постійно закликає переходити на альтернативні, більш ефективні способи опалення. Ми готові запропонувати державі рішення. Воно вже існує!”,- коментує автор винаходу, теплоенергетик Сергій Петров.

Унікальність нового обігрівального приладу в тому, що всередині немає нагрівачів і кабелів. Крім цього, у панелі немає негативного магнітного випромінювання, вона працює в діапазоні довжини магнітного випромінювання людського тіла, завдяки цьому вона не висушує, а нагріває молекули води в повітрі, створюючи в приміщенні оптимальну вологість повітря для людини.

Ефективність панелі “Квантум Електрик” підтверджена вченими технічного університету міста Кошице (Словаччина), де проведено випробування приладу. Євросоюз в 2016 році планує виділити близько 2 мільйонів євро на доопрацювання і організацію виробництва. Винаходом активно цікавляться китайці та німці, але розробники принципово хочуть спочатку виробляти і продавати панель саме в Україні. Вже отримано ряд патентів та сертифікатів Українського центру незалежних експертних досліджень “Укрекспертиза”, від “Української Державної санітарно-епідеміологічної служби” та ін.

“Наш пристрій не перегрівається, тому є безпечним для будинку, для офісів, шкіл та дитячих садків. На сьогоднішній день це самий ефективний і недорогий спосіб опалення з існуючих у принципі. Українці здійснили переворот у світовій теплоенергетиці. Наш винахід так само важливий, як поява інтернету або мобільних телефонів”, – заявив співробітник “Квантум Електрик” Ростислав Мазур.

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації