На виявленій NASA "другій Землі" може бути вода: фото і відеофакт

НЕЗВІДАНЕ /


Національне аерокосмічне агентство США (NASA) за допомогою телескопа "Кеплер" виявило екзопланету Kepler-452b, яка володіє схожими характеристиками з нашою Землею. На поверхні цієї планети може бути рідка вода, повідомляють "Українські новини".

  

Kepler-452b - перша планета земного типу, яка знаходиться в "зоні життя" зірки, схожої на наше Сонце. Планета є другою з виявлених екзопланет у зірки Keprler-452, що знаходиться в сузір'ї Лебедя. Відстань до зірки становить 1400 світлових років, і вона трохи яскравіша за Сонце. За даними вчених, діаметр Kepler-452b на 60% більше, ніж у Землі. Це робить екзопланету більш багатообіцяючим аналогом Землі, ніж раніше виявлені світи, що обертаються навколо холодних зірок.

 

Точно виміряти масу нововиявленої "Землі" не вдалося, але моделювання передбачає, що вона приблизно в п'ять разів важча за Землю. Рік на Kepler-452b триває 385 днів. Вік зірки, навколо якої обертається екзпопланета, становить 6 млрд років, що робить її на 1,5 мільярда років старшою за Сонце. Імовірно, планета має такий же вік.

 

Як повідомляв "Обозреватель", раніше астрофізики NASA виявили в подвійній системі PSR B1259-63 / LS 2883 унікальну зірку з дірою в газовому диску. Такий незвичайний отвір у зірці зробив її компонент - пульсар.

 


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації