Вчені встановили, що 4,3 мільярда років тому на Марсі був океан з води

  • Наука
  • 5691
  • 0

ПОШУКИ ЦИВІЛІЗАЦІЇ /


Вчені НАСА, проаналізувавши останні дані, заявили, що на Марсі був океан, ймовірно, розміром з Північний Льодовитий океан на землі. Це перевищує попередні припущення, передає Joinfo.ua з посиланням на ИноСМИ.


Океан був на малому полі в північній півкулі протягом мільйонів років. Якщо ця інформація підтвердиться, відкриття внесе значний внесок у пізнання історії планети і додасть новий вага до ідеї, що на стародавньому Марсі було все необхідне для існування умов життя.

"Наявність північного океану обговорюється протягом десятиліть, але тепер ми маємо переконливі докази", - сказав Майкл Мама, головний науковий співробітник Центру астробіології Годдарда в НАСА і автор доповіді, опублікованої в журналі Science.

"Результати показують, що там мав бути Північний океан", - сказав він.

Інші експерти, однак, вважають, що питання не знайшов відповіді. Океан залишається "гіпотезою", говорить керівник наукового колективу марсохода Curiosity.

На сайті NASA відзначили, що вчені намагаються зрозуміти, як так багато води може зникнути з поверхні Марса. "Наше дослідження дає переконливі розрахунки для кількості води, яка існувала на Марсі, визначаючи, скільки води було" втрачено в просторі ", - говорить експерт НАСА Джеронімо Вільянуева.

За його словами, океан на Марсі був 4,3 мільярда років тому. Швидше за все океан, який займав майже половину північної півкулі Марса, досягав глибини в 1,6 км.

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації