Помер Ніл Армстронг - перша людина, яка ступила на Місяць

ВЖЕ ІСТОРІЯ... / 

Перша людина, що ступила на Місяць, астронавт Ніл Армстронг помер через ускладнення після операції на серці, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на телеканал NBC News з посиланням на заяву сім'ї покійного. Ніл Армстронг помер 25 серпня у віці 82 років.



На початку серпня астронавт переніс операцію на коронарних артеріях серця. Тоді повідомлялося, що операція пройшла успішно, і Армстронг швидко йде на поправку.

20 липня 1969 Армстронг, командир корабля Apollo-11, на очах мільйонів телеглядачів, які спостерігали висадку на Місяць в прямому ефірі, зістрибнув з останньої сходинки місячного посадкового модуля. Армстронг провів за межами космічного корабля 2 години 21 хвилину.

"Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства", - сказав він тоді. У серпні 1974 року Армстронг звільнився з NASA і зайнявся бізнесом. Усього на Місяці побували 12 американських астронавтів.

Довідка


Ніл Олден Армстронг народився 5 серпня 1930 року в штаті Огайо. Він брав участь в Корейській війні 1950-1953 років, під час якої скоїв 78 бойових вильотів на винищувачі Grumman F9F Panther і був один раз збитий.

У 1956 році він перейшов на роботу на Станцію вивчення високошвидкісних польотів в Каліфорнії, яка належала NASA, де брав участь у випробуваннях дослідних та експериментальних літаків.

У березні 1966 року в якості командира корабля Gemini 8 Армстронг зробив свій перший політ у космос. Через аварійне припинення польоту більшість запланованих на Gemini восьми завдань залишилися невиконаними, але основну мету - першу стиковку з безпілотною ракетою Agena - було виконано успішно.
 

НАСА висловило співчуття у зв'язку зі смертю Ніла Армстронга

 

 

Глава НАСА Чарльз Болден висловив співчуття у зв'язку з кончиною американського астронавта Ніла Армстронга, повідомляє Інтерфакс з посиланням на сторінку НАСА в Facebook.
 

"Від імені всього НАСА я хочу висловити найглибші співчуття Керол (дружині Ніла Армстронга - ред) і всім родичам Ніла Армстронга", - йдеться в заяві Болдена. "Ми сумуємо про відхід нашого друга, товариша і справжнього героя Америки", - зазначив глава НАСА. 

 

БукІнфо (с)

Фото: prophotos.ru


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації