Як бабуся з Житомирщини потрапила на шпальти New York Times зі своїм портретом і... секретом
КОМУ БОРЩИКУ? /
Американська газета New York Times опублікувала рецепт борщу від жительки села Борщів Радомишльського району Житомирської області Ольги Габро. Про це 2 березня повідомила служба новин BBC News Ukrainian.
«Це – пані Ольга з Житомирщини. Вона тримає в руках примірник New York Times зі своїм портретом - і секретом борщу! Стаття про український борщ вийшла у виданні ще в листопаді. Але номер пані Ользі привезли якраз цими днями», – йдеться у повідомленні.
Зазначено, що автори матеріалу, Марічка Варенікова й Ендрю Крамер, написали про українсько-російські суперечки довкола борщу. «Хай думають, що хочуть, але борщ – український», – цитували журналісти Ольгу Габро з села Борщів.
Вона поділилася і своїм секретом приготування: окремо варити м'ясо, квасолю й картоплю, окремо – буряк і моркву. А змішати все лише перед подачею на стіл.
Фотографка Оксана Парафенюк також зняла для NYT, як пані Ольга готує борщ, і на розвороті газети можна побачити саме цю світлину.
-
Медовий спас 2024: Сьогодні святкуємо Маковія. Традиції, прикмети та заборони
-
У Музеї просто неба у Чернівцях відбувся мистецький благодійний захід «А соняшник квітне!..» на знак вдячності тим, хто тримає небо над Україною
-
Буковинську тайстру (торбинку) внесено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України
-
Свято з присмаком війни. Чернівецький машзавод як і українська вишиванка – завжди відродяться на заздрість всім ворогам!
-
У День вишиванки в Чернівцях представили вишиту сорочку «Бойова дронівка» (фото)
-
Сьогодні - День вишиванки. У Чернівцях презентують нову сорочку «Бойова дронівка» та покажуть фільм "Соловей співає" (Програма заходів)