Як бабуся з Житомирщини потрапила на шпальти New York Times зі своїм портретом і... секретом
КОМУ БОРЩИКУ? /
Американська газета New York Times опублікувала рецепт борщу від жительки села Борщів Радомишльського району Житомирської області Ольги Габро. Про це 2 березня повідомила служба новин BBC News Ukrainian.
«Це – пані Ольга з Житомирщини. Вона тримає в руках примірник New York Times зі своїм портретом - і секретом борщу! Стаття про український борщ вийшла у виданні ще в листопаді. Але номер пані Ользі привезли якраз цими днями», – йдеться у повідомленні.
Зазначено, що автори матеріалу, Марічка Варенікова й Ендрю Крамер, написали про українсько-російські суперечки довкола борщу. «Хай думають, що хочуть, але борщ – український», – цитували журналісти Ольгу Габро з села Борщів.
Вона поділилася і своїм секретом приготування: окремо варити м'ясо, квасолю й картоплю, окремо – буряк і моркву. А змішати все лише перед подачею на стіл.
Фотографка Оксана Парафенюк також зняла для NYT, як пані Ольга готує борщ, і на розвороті газети можна побачити саме цю світлину.
Ольга Габро. Фото Марічки Варенікової
-
Народний ансамбль танцю «Неогалактика» з Чернівців виступив на Міжнародному фольклорному фестивалі у Скоп'є (Північна Македонія)
-
У художньому музеї Чернівців відкрилася унікальна виставка писанок Ольги Ровецької «Сад ангельських пісень»
-
Жіночий одяг українсько-молдовського прикордоння
-
Гуцульські запаски та буковинські рушники на голову: виставку, присвячену культурі буковинців, відкрили в Ужгороді
-
"Немає й не було такого": в ПЦУ зробили заяву про свято Івана Купала
-
Буковинське поминальне деревце стало елементом нематеріальної культурної спадщини - рішення Мінкульту