19 січня у Чернівецькому музеї просто неба відбудеться тринадцяте обласне фольклорне свято «Від Різдва Христового до Йордану»

ТРИ ПРАЗНИКИ В ГОСТІ /


19 січня 2020 року о 12.00 у Чернівецькому музеї просто неба відбудеться обласне традиційне фольклорне свято «Від Різдва Христового до Йордану».

 

Учасники свята за доброю традицією, що склалась, утворять велике коло коляди, а глядачів розважатимуть кращі аматорські колективи області.

Організатори цього дійства впевнені, що воно вкотре приверне увагу буковинської громади та гостей краю, насамперед – молоді до традиційних зимових свят. Головне завдання заходу – зародити почуття пошани до глибинної культури рідного народу, її витоків, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Адже саме зимові свята з колядками, вертепами, маланками та щедрувальниками, які ходили від хати до хати, бажаючи господарям усього найкращого у Новому році, зичили їм здоров’я та довголіття, впродовж тисячоліть живуть у пам’яті народу. Ці давні традиції, передають щире бажання самооновлення, наповнюють багату палітру зимової обрядовості неповторним колоритом місцевих буковинських обрядів.

І цього разу в музеї просто неба самобутні колективи маланкарів будуть розважати та радувати гостей своїми витівками.

Усі охочі зможуть також відвідати виставку новорічно-різдвяної атрибутики та придбати на згадку вироби народних майстрів краю.

Організатори заходу - управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту, - щиро запрошують відвідати це феєричне дійство!

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації