Яценюк - Путіну: Не думайте, що зумієте встановити контроль над Україною. Не вдасться

ПОЗИЦІЯ /

«Замість миру Кремль розгортає нову спецоперацію навколо України», - прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк відреагував на повідомлення Кремля про розмову з президентом Зеленським.

«Президенту Путіну варто сказати кілька речей. Перше. Все, що відбувається на Донбасі і в Криму, - це не «внутрішньоукраїнська криза», як ви хочете подати. Це - пряма російська агресія під вашим прямим керівництвом, і не треба вдавати роль спостерігача та посередника», - підкреслив Арсеній Яценюк у своєму блозі.

По-друге, підкреслив він, «на українській землі не буде виборів під дулами російських автоматів чи за вказівками з Кремля»: «Геть з України. Ми самі розберемося з виборами».

«Справжні демократичні вибори треба провести в Росії. Увесь демократичний світ радо допоможе», - написав лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна ніколи не буде виконувати Мінські домовленості в російській версії.

«Не думайте, що зумієте встановити контроль над Україною. Не вдасться», - наголосив він.

«І ще одне. Кремль називає українську владу «киевскими властями». Це в них підсвідоме. Судячи з Хабаровська, «московские власти» можуть в майбутньому обмежитися МКАДОМ», - написав Арсеній Яценюк.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації