Протестувальники в Білорусі оголосили загальнонаціональний страйк: вимагають визнати Тіхановську президентом, звільнити політв'язнів і провести нові вибори. Сама Тіхановська виїхала до Литви (ВІДЕО)

ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ! /

11 серпня в Білорусі заплановано загальнонаціональний страйк, народ закликають не виходити на роботу.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє телеграм-канал Nexta live.

"Режим тримається виключно на нас і страйк - це те, чого він боїться найбільше. На податки від нашої праці він годує свою армію чиновників і бандитів у чорному, які стріляють мирним людям у спину і ногами б'ють жінок", - ідеться в повідомленні.

Протестувальники вимагають:

- Визнання Світлани Тіхановської новим президентом Республіки Білорусь;

- Звільнення всіх політичних в'язнів;

- Проведення нових чесних виборів.

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тіхановська записала відеозвернення, в якому заявила, що "прийняла дуже важливе рішення" і додала, що "діти - найважливіше, що є в нашому житті".

Про це вона заявила у спеціально записаному відеозверненні до білорусів.

"Я думала, що вся ця кампанія мене сильно загартувала і надала мені стільки сил, що я витримаю все. Але, мабуть, я так і залишилася тією слабкою жінкою, якою була спочатку. Я прийняла дуже важке для себе рішення. Це рішення я прийняла абсолютно самостійно, ні друзі, ні рідні, ні штаб, ні Сергій (чоловік Тіхановської. - ред.) аж ніяк не могли на нього вплинути. Я знаю, що багато хто мене зрозуміють, багато хто мене осудять, а багато і зненавидять... Жодне життя не варте того, що зараз відбувається. Діти - це найважливіше, що є в нашому житті", - йдеться в її заяві.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, чинний глава держави Олександр Лукашенко набрав 80,23% голосів, його основна суперниця Світлана Тіхановська - 9,9%. За даними незалежного опитування, Тіхановська набирає 72,1%, Лукашенко - 13,7%. У різних містах Білорусі відбулися протести, які супроводжувалися сутичками співробітників силових структур з протестувальниками. Точних даних про затриманих і потерпілих поки немає.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації