Національна рада зафіксувала відмову ТОВ «Чернівецький промінь» у проведенні перевірки діяльності та звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу (ВІДЕО)

МОВОЮ ОРИГІНАЛУ /

Щодо дотримання правил ведення передвиборної агітації Національна рада перевіряла і ТОВ «Чернівецький промінь» (багатоканальне мовлення, логотип «Чернівецький промінь» (комбіноване), м. Чернівці. В його ефірі 16.11.2020, 17.11.202, 19.11.2020, 20.11.2020, 21.11.2020, 22.11.2020, а також 29.11.2020 (у день голосування) зафіксовано трансляцію передач/сюжетів, що містять приховану передвиборну агітацію. Про заплановану перевірку директора телекомпанії було повідомлено 11 грудня.

У день перевірки уповноважені особи Національної ради з’явилися за адресою телерадіокомпанії у м. Чернівцях о 12:30, однак представник ліцензіата, який мав ордер на надання правничої (правової) допомоги ТОВ «Чернівецький промінь» прибув лише о 17:30. О 12:39 цього ж дня на електронну адресу Національної ради надійшов листок непрацездатності директорки телекомпанії, виданий 16 грудня.

Під час перевірки представник Національної ради в Чернівецькій області звернувся до представника ліцензіата з проханням надати необхідні для проведення перевірки документи з питань, що виникли під час перевірки, і для складання протоколів про адміністративне правопорушення, а саме: плей-листи, ефірні сітки та витяги з журналу обліку та реєстрації передач компанії за 16.11.2020, 17.11.2020, 19.11.2020, 20.11.2020, 21.11.2020, 22.11.2020 та 29.11.2020.

Однак у цьому їм було відмовлено двічі, у тому числі після попередження про те, що відповідно до пункту 15 розділу ІІІ Інструкції про порядок здійснення моніторингу телерадіопрограм, проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, ненадання у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для здійснення перевірки та перешкоджання уповноваженим посадовим особам Національної ради проводити перевірку, вважається відмовою ліцензіата у проведенні перевірки. У разі настання цих обставини складається Акт про відмову в проведенні перевірки телерадіоорганізації.

Отже, керівництвом ТОВ «Чернівецький промінь» не було вжито належних заходів для забезпечення проведення цієї перевірки, що свідчить про умисне вчинення дій уповноваженою особою ліцензіата, спрямованих на перешкоджання проведенню перевірки уповноваженими посадовими особами Національної ради. Хоча про перевірку керівника компанії було попереджено завчасно.

У зв’язку з ненаданням у повному обсязі запитуваних документів, необхідних для проведення перевірки, актом позапланової виїзної перевірки було зафіксовано відмову ліцензіата у проведенні уповноваженими особами Національної ради перевірки його діяльності відповідно до вимог законодавства.

Це є підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії відповідно до пункту «г» частини п’ятої статті 37 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Зважаючи на ці обставини, Національна рада вирішила визнати факт відмови ліцензіата ТОВ «Чернівецький промінь» у проведенні уповноваженими особами Національної ради перевірки його діяльності і звернутися до суду з позовом про анулювання його ліцензії на мовлення.

Результати діяльності загальнонаціональних, супутникових інформаційних і регіональних мовників під час висвітлення місцевих виборів розглядалися на засіданнях спеціально створеної в Національній раді робочої групи.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації