Європейська мовна спілка відмовила Україні у проведенні Євробачення-2023

17 червня Європейська мовна спілка відмовила Україні у проведенні Євробачення-2023 після аналізу безпекової ситуації станом на червень 2022 року. ЄМС розпочинає перемовини з британським суспільним мовником BBC щодо можливості проведення конкурсу у Великій Британії.

«Ми розчаровані таким рішенням ЄМС. За цей місяць в Україні велика кількість людей кинула всі зусилля, щоб виконати умови для проведення Євробачення у нас. Безпека, звичайно, понад усе. Команда Суспільного, державної й місцевої влади провела ґрунтовну роботу і запропонувала різні варіанти. Дуже шкода бачити таку безапеляційну заяву, тому ми звертаємося до партнерів щодо проведення подальших перемовин», — зазначив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

14 червня відбулася Офіційна стартова зустріч організаторів від України з Наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу та основною командою ЄМС. На ній представники конкурсу та ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного Мовлення спільно з урядом України.

Усі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, мали бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Тож Суспільне Мовлення провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) і Міноборони.

Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади запропонувала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України: у Львові, на Закарпатті (на кордоні з Угорщиною і Словаччиною) та у Києві.

Нагадаємо, що після перемоги гурту «Kalush Orchestra» на Євробачення-2022 у Турині Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу наступного року. Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Пісенному конкурсі Євробачення, є офіційним транслятором конкурсу, а також організовує конкурс наступного року в разі перемоги України.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації