Євробачення-2023 пройде у Британії, а не в Україні - остаточне рішення

Вирішено, що Євробачення у наступному році пройде у Британії. За правилами конкурсу його приймає в себе та країна, чиї представники виграли Євробачення попереднього року. 2022 року перемогу присудили українському гурту Kalush Orchestra, повідомляє ВВС.

Ще у червні організатори Євробачення жалем констатували, що провести конкурс у країні, де триває повномасштабна війна, не вийде. З того часу точилися переговори з Великобританією: британський колектив посів друге місце на конкурсі.

Представники Європейського мовного союзу наголосили, що перемога України має бути повною мірою відображена під час конкурсу наступного року.

На рішення перенести конкурс болісно відреагувала українська влада. Вони говорили, що Україну "поставили перед фактом" і країна цілком зможе гарантувати безпеку на конкурсі. "Проведення Євробачення-2023 в Україні - це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми вимагатимемо змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов'язання", - наполягав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Поки що невідомо, яке місто Великобританії прийматиме Євробачення. Інтерес вже висловили Глазго та Манчестер. Міста повинні будуть довести, що у них є потрібні для проведення конкурсу умови та пройти процедуру торгів. Організувати та транслюватиме виступи Бі-бі-сі.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації