Гуртом співали "Червону руту" й "Водограй": свято української пісні відбулося в Чернівцях

Його пісня завжди поміж нас. «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори» Володимира Івасюка давно перестали бути просто піснями. Вони стали уособленням українського духу, славнем вільних людей. З нагоди 53-ої річниці з часу першого виконання цих творів у Чернівцях відбулося свято української пісні. Концерт розпочав академічний камерний хор «Чернівці», який виконав гімн Буковини – «Червону руту». Студенти та учні навчальних закладів краю також долучилися до свята, заспівавши пісень Володимира Івасюка та інших українських поетів.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Відтак до всіх присутніх звернувся заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк. Він наголосив, що завдяки Збройним Силам України в час російської агресії проти нашої держави ми збереглися як народ, як нація, маючи свою культуру, мову, традиції. Він закликав плекати наш культурний та історичний спадок та популяризувати його у світі.

Свято української пісні вперше відбулося 13 вересня 2007 року з нагоди 37-ї річниці від дня першого виконання «Червоної рути» й «Водограю» Володимира Івасюка. Ідейним натхненником його проведення був директор Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка, заслужений діяч мистецтв України, письменник Мирослав Лазарук.

Чернівецька обласна рада підтримала проведення Свята Української пісні та у 2016 році звернулася до Верховної Ради України з проханням зробити його всеукраїнським.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації