До нас їде НАОНІ! Найкращі інструментальні хіти сучасних українських композиторів звучатимуть у Літньому театрі 21 вересня

21 вересня 2021 року найпотужніший оркестр України НАОНІ Оркестра завітає у Чернівці з новою програмою «Гуц and Roll. Найкращі інструментальні хіти сучасних українських композиторів». Концерт відбудеться о 19:00 у Літньому театрі.

Музичний проект «Гуц and Roll» – це близько двох годин інструментальної музичної експресії, емоційне захоплення та справжня насолода від унікального звучання Національного оркестру народних інструментів України (НАОНІ) та високої професійності солістів віртуозів. У програмі концерту: найкращі твори сучасних українських композиторів у фолковому, джазовому, рок стилях та улюблені мелодії народних пісень, як «Верше мій, верше», «Водограй», «Ой, у лузі червона калина» в авторському аранжуванні.

«У нас була ідея створити музичну програму, яка б запам’яталась слухачам надовго та несла в собі ознаки оригінальної української музичної ідентичності. Ми звернулись до кращих українських композиторів, аранжувальників і виконавців, у яких органічно поєднуються автентичність і сучасне мислення. – Розповідає головний диригент та художній керівник оркестру, Народний артист України Віктор Омелянович Гуцал. – Разом ми створили програму дивовижної музики із притаманним тільки НАОНІ колоритом та яскраво-незабутньою стихією».

Традиційне звучання, сучасна динаміка, мелодика і ритми, бездоганне виконання та інноваційна подача «Гуц and Roll» - таке поєднання здатне задовольнити аудиторію найбільш витончених меломанів та надати поштовх до розвитку музичного смаку тим, хто лише починає захоплюватись українською музикою. А вибір найкращих творів вітчизняних композиторів та їх неповторне аранжування, дозволить слухачеві впевнитися у світовому рівні сучасної української інструментальної музики.

На запрошення оркестру у проекті «Гуц and Roll» взяли участь та написали нові твори такі видатні українські композитори, як Юрій Шевченко, Андрій Шусть, Іван Тараненко, Ігор Юзюк, Борис Севастьянов, Віктор Дмитренко, Сергій Бедусенко, Ігор Поклад, Віктор Губанов та інші. Авторські опрацювання народної музики та аранжування для оркестру зробили музиканти НАОНІ: головний диригент та художній керівник Віктор Гуцал, диригент Олег Кунтий, Юрій Яценко, Тарас Столяр, Андрій Войчук, Надія та Володимир Овчарчин.

Концерт організовано Благодійним фондом «Омріяна Країна» та відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: noni.org.ua

Серед солістів програми, музикантів та композиторів, які взяли участь у проекті, написали власні твори та зробили авторське опрацювання народної музики чимало буковинців!

Георгій Іванович Агратіна - лауреат міжнародних і республіканських конкурсів, Народний артист України, професор, один з найвизначніших виконавців не лише в Україні, але і на теренах всієї Європи, народився у Маршинцях Новоселицького району Чернівецької області. В його виконанні слухачі почують сольну партію на свирілі у творі композитора Юрія Шевченка “Пам'яті друга”.

Чернівчанин Тарас Столяр, випускник Чернівецького музичного училища, концертмейстер групи бандур НАОНІ, заслужений артист України, переможець Першого Міжнародного конкурсу виконавців на українських народних інструментах імені Гната Хоткевича (Харків, 1998 р.) у номінації «бандурист-інструменталіст». Для програми «Гуц and Roll» Тарас аранжував власну композицію «Щедрівка – Роківка», а також зробив обробку добре відомої, майже народної пісні Володимира Івасюка – «Водограй».

Ще один випускник Чернівецького музичного училища Андрій Войчук – цимбаліст НАОНІ, заслужений артист України, лауреат численних міжнародних конкурсів, народився у Новодністровську Чернівецької області. Для програми «Гуц and Roll» Андрій зробив авторське оркестрування твору композитора Віктора Дмитренка “Карпатські полонини”. Також у програмі можна почути соло Андрія Войчука в композиції Ігоря Поклада “Спомин”, що опрацьована для скрипки і свирілі Віктором Омеляновичем Гуцалом.

Надія Овчарчин (бандура), також народилася на Буковині, у селі Кам'яна Чернівецької обл. Разом із чоловіком Володимиром Овчарчиним (цимбали, свиріль), заслуженим артистом України, вони презентують авторське аранжування композиції молодого талановитого українського композитора Бориса Севастьянова "Ранковий дощ". Також можна почути сольні партії Володимира та Надії у композиції «Ой, верше мій, верше».

Серед відомих сучасних українських митців, які долучилися до проекту також є уродженець Чернівців - Сергій Бедусенко. Композитор, піаніст, поет, прозаїк, художник-графік, заслужений діяч мистецтв України, автор перших національних рок-опер. В програму «Гуц and Roll» увійшла композиція Сергія «На крилах танцю».

НАОНІпровідний мистецький колектив країни, семиразовий переможець проекту “Битва оркестрів” в Україні та за кордоном. Основою концертних програм оркестру є народна інструментальна музика всіх регіонів України, яку вдало доповнюють сучасні шедеври української музики, музика народів світу, твори української та світової класики, майстерно оркестровані світові хіти та саундтреки до кінофільмів.

За останні кілька років, під ефективним управлінням Художнього керівника та Головного диригента Віктора Гуцала, НАОНІ став флагманом інновацій в українській музиці, поєднуючи традиційне звучання з сучасною динамікою, мелодикою і ритмами, співпрацюючи з музикантами та колективами, які спеціалізуються у різних музичних напрямках. Успішно втілені концертні програми з такими відомими українськими виконавцями, як ONUKA, Олег Скрипка, Руслана, Джамала, колективами «Друга ріка», Mad Heads, KozakSystem та іншими.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації