"Це погляд на ворога, з яким ми воюємо": в Чернівецькому муздрамтеатрі анонсували прем’єру вистави "Біла пошесть"

До прем'єри вистави «Біла пошесть» за однойменною п'єсою Карела Чапека у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської залишились лічені дні. Її показ заплановано на 23-24 вересня на головній сцені театру.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Це матеріал, який сьогодні резонує саме в Україні, запевняє художник-постановник Богдан Поліщук.

«Ми тут можемо вловити щось особливе, щось, що може побачити й відчути людина у воюючій країні, країні, яка переживши пандемію ковіду захищається від вторгнення диктаторської армії. Це буде доволі темна вистава. Глядачі це зрозуміють, адже світ в якому все відбувається – концентрований образ країни-агресора», – каже він.

Режисер вистави Дмитро Леончик визначив її жанр як трагіФарс. Із акцентом на Фарс.

«І дійсно в нас буде багато гри, перебільшення, стьобу. Мені це подобається. Я думаю сьогодні про такі складні речі варто говорити без зайвого пафосу й надуманості. Мої роботи як художника сценографа зазвичай асоціюються з візуальним, естетичним чи «красивим» театром. Ця робота зовсім інакша, інший підхід. Тут швидше гра в антиестетику і в підкреслену трешовість, як зараз кажуть», – пояснює режисер.

Тіні у цій виставі особливо символічні. Це вистава про те, як засинає ціле суспільство і чудовисько цього колективного сну виривається в реальність. Це погляд на ворога, з яким ми сьогодні воюємо.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації