У Берегометському лісництві підприємство незаконно зрубало дерев на суму 3,6 млн. гривень

ЗЛОЧИН ПРОТИ ПРИРОДИ /

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в ході розгляду звернення громадянина здійснено захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства ДП «Берегометське лісомисливське господарство».

За результатами перевірки виявлено незаконну рубку 365 дерев породи ялина, ялиця, бук, клен-явір на території зоологічного заказника місцевого значення «Зубровиця», на стрімких схилах в межах берегозахисних ділянок лісу на території Долішньо-Шепітського лісництва.

Крім того, як повідомляє пресслужба Держекоінспекції Карпатського округу, державними інспекторами у вищезазначеному лісництві зафіксовано недостовірне внесення відомостей в матеріали відводу, а саме: рубка дерев понад установлену кількість та заниження кубомаси деревини близько 500м3 .

У відповідності до постанови КМУ від 24 липня 2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» та до постанови КМУ від 23.07.2008 року №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» підраховано шкоду завдану державі на загальну суму 3 млн. 567 тис. 450 грн.

З метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проведення слідчих дій та подальшого притягнення винних осіб до відповідальності, матеріали перевірки направлено в УСБУ в Чернівецькій області та, відповідно до діючого законодавства, готується претензія про відшкодування шкоди завданої державі.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації