Завдяки державному гранту сімейство стоматологів з Кіцманщини змогли оновити обладнання у власній клініці, а підприємець з Мамаївців запустити меблевий бізнес

Брат і сестра Олександр Жарий та Світлана Іліка – стоматологи з багаторічним стажем. Здійснюють свою діяльність у Глинниці на Кіцманщині. Завдяки гранту урядової програми єРобота «Власна справа» підприємці вирішили оновити обладнання у власній стоматологічній клініці. Зокрема, за кошти гранту Олександр та Світлана придбали нові стоматологічні установки.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.

За словами підприємців, нове обладнання забезпечить комфорт та зручність як для пацієнтів, так і для медичного персоналу. У кожного з них є по 7 найманих працівників. За умовами гранту Світлана створила ще два, а Олександр – одне нове робоче місце.

За 18 років праці стоматологи мають 13 тисяч клієнтів. У клініці також намагаються позачергово надати послуги військовим.


Ще один підприємець Олексій Дмитрієнко з Мамаївців реалізував свою мрію завдяки урядовій програмі єРобота «Власна справа». Він започаткував з дружиною сімейний бізнес – виготовлення меблів за індивідуальним замовленням клієнтів.

Грантові кошти підприємець використав для облаштування офісу-магазину. Частину грантових коштів підприємець витратив на закупівлю сировини, обладнання та рекламу.

За словами підприємця, офіс – це візитівка бізнесу. «Хочемо, щоб клієнти могли побачити виставкові предмети інтер’єру та сучасну фурнітуру в дії, детально могли все розглянути та сформувати замовлення», – зазначає підприємець.

Перші свої меблі Олексій виготовив майже 5 років тому. За цей час багато навчався, виготовив багато меблів для своїх рідних, друзів та близьких знайомих. Однією із найскладніших та вибагливіших ідей, які вдалося реалізувати – кругла шафа.

Його дружина Людмила працює над дизайном меблів та налагоджує співпрацю із клієнтами. В його команді також працює комплектувальник.

На початку липня підприємець отримав свої перші замовлення та розпочав виробництво меблів. Подружжю вдалося спроектувати та виготовити понад 40 дизайнів меблів.

Сьогодні як місцеві жителі, так жителі м.Чернівців користуються послугами підприємця і можуть на свій смак облаштовувати свої оселі.

До речі, продовжується прийом заявок за програмами «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя». Подати заявку можна через додаток “Дія”.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації