Замість Артемсолі. На Закарпатті видобуватимуть сіль для всієї України

У Закарпатській області України облаштовують велике родовище для видобутку солі. Про це йдеться у повідомленні голови Закарпатської ОДА Віктора Микити. «На жаль, через бойові дії в Донецькій області зупинилося держпідприємство Артемсіль, яке забезпечувало 100% потреби країни», — зазначив Микита.

На цей час на території Буштинського товариства Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ КАТІОН ІНВЕСТ.

Це дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та видобувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через свердловини з поверхні землі, пише НВ-Бізнес.

За словами Микити, після попередніх геологічних досліджень було виявлено колосальний соляний пласт, що починається з 35 до 500 метрів.

Наразі робітники розпочали інженерні роботи з будівництва під'їзної дороги, розмітку бурових майданчиків, облаштували місця для працівників тощо. Також закуплено сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

Першу сіль із родовища буде видобуто через шість місяців. Повідомляється, що родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі, яка постачається для утримання доріг у зимовий період. Потреба країни у технічній солі — до 450 тисяч тонн на сезон.

Нагадаємо, що наприкінці травня стало відомо, що український державний монополіст Артемсоль припинив роботу через бойові дії.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації