Відома будівельна фірма «Чернівціжитлобуд» відзначає славний 20-річний ювілей

Чернівці молоде місто, з великими амбіціями в усіх сферах життєдіяльності. Надзвичайно зручне розташування, багатовікова архітектура, красиві вулиці, хороші люди. І саме з цього маленького міста, бере свій початок Наша історія про першу будівельну компанію – дійсний Чернівецький бренд. Компанію - засновану на початку третього тисячоліття, в новітній історії незалежної України.

Товариство з обмеженою відповідальністю будівельна фірма «Чернівціжитлобуд» створена в березні 2001 року. Засновниками товариства виступили Василь Гаврилович Мороз, його сини Володимир, Василь та Одарка Дмитрівна Маланюк.

Засновник ТОВ БФ “Чернівціжитлобуд” Василь Гаврилович Мороз

Василь Гаврилович – професійний будівельник, у минулому досвідчений керівник кількох спеціалізованих управлінь, маючи багатий досвід будівництва і здачі в експлуатацію промислових обʼєктів, житлових будинків та обʼєктів соціальної сфери, очолив новостворену фірму. Ще керуючи колективом будівельного управління «Промбуд-1», тресту «Чернівцібуд»,

Він, будував заводи «Кварц», «Гравітон», «Граніт», «Вимірювач», «Електронмаш», пологовий будинок, шкіргалантерейну фабрику, міський молокопереробний завод, домобудівний комбінат тощо. Знаковим для Василя Гавриловича і його команди було будівництво цілого населеного пункту для переселенців із Чорнобильської зони.

Кінець 90-тих… Хто добре памʼятає той буремний час погодиться, що ризик вкладати власні ресурси, заощадження в довгострокові проекти, означало вірити у рідну землю, людей - бути патріотом свого краю. Адже, в умовах не стабільної економіки, переважна більшість формувала власну справу за принципом вкладення грошей «від сьогодні до завтра», що нажаль сприяло відтоку інвестицій та виїзду висококваліфікованих працівників до сусідніх країн.

В цей період, припинилося централізоване фінансування житла та промислових об’єктів. Василь Гаврилович, вперше в Україні, запропонував чернівчанам залучати власні кошти на будівництво квартир. Це було нове, відповідальність перед замовниками надзвичайна! При цьому головні принципи фірми, одразу було закладено в значеннях слів «ЯКІСНО, НАДІЙНО, СУЧАСНО».

З перших днів сформовані не писані правила Законність, Чесність, Порядність, Доступність, Прозорість. До речі, нова форма організації цивільного будівництва була справжнім винаходом, скажімо концерн «Київміськбуд» запровадив її вже пізніше від Чернівців.

Завжди основною вимогою керівника молодої фірми до себе і підлеглих, було дотримання її авторитету, ділової репутації, повага до людей. «Найголовніша цінність Товариства…», казав Василь Гаврилович: – «Наші, працівники, будівельники!».

На фото: засновники ТОВ БФ “Чернівціжитлобуд” (зліва на право) Володимир Мороз, Одарка Маланюк та Василь Мороз

Вже тоді, були визначені та покладені в основу проектування майбутніх квартир, пріоритетні вимоги, які були так потрібні при облаштуванні власної оселі. По-перше, в квартирі має бути простора кухня. По-друге, зручний зал, де мешканці проводять години дозвілля. По-третє, кожна квартира має мати індивідуальне опалення та утеплені фасади. Можливість власного перепланування.

Достатньо сказати, що площа однокімнатки становить 45 квадратних метрів, двокімнатні помешкання – 54-63, трьохкімнатні не менше – 80. Житло тепле, просторе, зручне.

Це було нове, не кожний сприймав нововведення. Однак житлобудівці швидко довели свою порядність. Невдовзі до них потягнулись замовники. Відтак один за одним ставали до ладу будинки на вулицях Ентузіастів, Кармелюка, Фестивальній, Головній, Достоєвського, Хотинській, Будівельників, Миру… Тоді і зараз, всі будинки зводяться за індивідуальними проектами, утеплені, покращеного планування, із підземними паркінгами, індивідуальним опаленням…

Своєрідним гарантом якості та надійності фірми, виступив Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, адже освоєння бюджетних коштів доручається не кожному - це процес з особливими умовами багатопрофільного контролю. І цю перевірку Чернівціжитлобуд витримав на відмінно, за весь час співпраці з фондом власні домівки отримали більше 100 молодих сімей. Спільна робота в даному напрямку продовжується.

Вмотивовані першими успіхами власного експерименту, засновники, розпочинають другий глобальний проект, зробити продукт власної діяльності ще доступніше. При цьому, так би мовити «фішкою» проекту були не прості наміри по здешевленню квартир за рахунок якості матеріалів, спрощеної технології процесу будівництва, а саме організація повного (автономного) циклу виробництва, який починається від виготовлення власної цегли, бетону - до готової квартири. І знову обігові кошти, які спокійно можна було б відкласти на «довгий вік», Василь Гаврилович із своїми партерами вкладають у зупинені (на той час без роботи) цегельні заводи, дільниці по виготовленню залізобетонних виробів.

Так, починається черговий етап становлення фірми у складі власної мехдільниці - з новим парком будівельного автотранспорту, двох цегельних заводів, заводу залізобетонних виробів, дільниці з надсучасним обладнанням по виготовленню залізобетонних панелей. Сил і ресурсів до цього було прикладено неймовірно..! В свою чергу, для міста і області це були гарантовані: нові робочі місця, висока оплата праці, наповнення місцевих бюджетів.

Можливо хтось посміхнеться, але роботи з достойною зарплатнею, з усім пакетом соціальних гарантій, з повним відрахуваннями у всі фонди, у той час було майже не знайти. Постійний процес міграції працездатного населення в напрямку Європи зашкалював. А “Чернівціжитлобуд” неухильно рухався вперед…

Таким чином, щоденна праця, наполегливість, принциповість, впевненість у власних силах, благодатний Буковинський край і люди дали змогу забезпечити фірмі стабільні показники.

Двадцять років минуло, як один день!

Першою, характерною ознакою успіху було і залишається те - коли процес спорудження чергового будинку ще не почався, а всі квартири розкуповуються вже на стадії проектування. За весь період діяльності фірми було здано в експлуатацію 2379 квартир загальною площею 168491 м2.

Чернівціжитлобуд постійно працює над підтриманням власного іміджу, знаку якості. А це дуже не просто в сьогоденних умовах, достатньо високої конкуренції на ринку будівництва та продажу нерухомості. При цьому, не змінними залишаються висока оплата праці, повна сплата всіх податків, платежів, зборів та відрахувань, чітка послідовність в оформленні дозвільної документації з подальшою реалізацією відповідних проектів.

Будівельна фірма “Чернівціжитлобуд” бере участь у більшості благодійних проектів, спрямованих на придбання ліків для хворих дітей, переоснащення медичних закладів новітнім високоефективним обладнанням, чимало коштів виділяє на потреби АТО (ООС), підтримку ветеранів, розвиток спорту тощо.

На сьогодні, перевагами фірми залишаються – доступне, якісне, надійне житло!

Спорудження будинків забезпечується власним виробництвом більшості будівельних матеріалів, а це майже 57 % від загальної кількості комплектуючих. Сировина та компоненти проходять постійний санітарний та екологічний контроль. Оздоблювальні матеріали сертифіковані згідно діючих норм шумо та теплоізоляції. Собівартість черепично-цегельної продукції для стінових конструкцій, стабільно не висока, що дає змогу підтримувати вартість готового житла в межах доступності для придбання всіма верствами населення. Пріоритетним, завжди залишається, гарантія якості.

До слова, гарантійний термін обслуговування зданих в експлуатацію будинків, здійснюється фірмою протягом 5-ти років.

Щиро кажучи, кожному з Нас, хто сьогодні в команді ТОВ БФ “Чернівціжитлобуд” надзвичайно приємно, крокуючи містом - бачити, як біля чисельних дитячих майданчиків поруч з новобудовами означених фірмовим гербом, гомонить дітвора. Новосели поспішають встигнути перевезти речі щоб зустріти свята у власній домівці.

Росте місто, а це значить багато роботи ще попереду…

Наразі ми урочисто підводимо підсумки двадцятирічної роботи, відзначаємо кращих, вітаємо наші фірми-партнери, адже на сьогоднішній день це більше 50-ти контрагентів та щиро дякуємо нашим чудовим замовникам!

Залишаємось віддані повазі та гонору Чернівчан, і як каже головне гасло нашого міста: VIRIBUS UNITIS - “Спільними Зусиллями”, тільки вперед!

З повагою, трудовий колектив БФ «Чернівціжитлобуд»


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації