В уряді кажуть, що Україні вистачить газу у сховищах для проходження опалювального сезону.

Україні вистачить запасів газу у підземних сховищах на опалювальний сезон.

Про це заявив керівник НАК «Нафтогаз» Олексій Чернишов в інтерв'ю «Економічній Правді», інформує Mind.

За його словами, з урахуванням ризиків щодо електрогенерації Кабмін поставив план накопичити в сховищах 14,7 млрд кубометрів. «Нам достатньо навіть менше», – каже Чернишов. Зараз у сховищах вже є близько 13 млрд куб. м.

«Переважна більшість – це український газ, решта – нерезиденти. Обсягу, що належить «Нафтогазу», абсолютно достатньо для того, щоб пройти опалювальний сезон. Ми не плануємо чіпати інший газ», – повідомив голова НАК.

За його слова, Україна не матиме потреби імпортувати газ. «У нас є кредитна лінія ЄБРР на 300 млн євро, яку ми плануємо використати для створення резервів для енергетиків. Але зараз ми не дивимося на імпорт. Поки я не бачу, що він знадобиться», – додав він.

«Нафтогаз» викупив через енергетичну біржу 0,7–0,8 млрд кубометрів у приватних видобувних компаній

«Ми готові викупити весь річний видобуток компаній. У кого є бажання – будь ласка. Я перепрошую, подивімося на ціни. У нас були моменти, у червні точно, коли ціна, за якою ми купували, була такою ж, як експортна опція», – сказав Чернишов.

Як повідомляв нещодавно міністр енергетики Герман Галущенко, станом на серпень у ПСГ було закачано понад 12,3 млрд кубів блакитного палива, третину видобутку забезпечили родовища на Полтавщині.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації