"Укравтогаз" закриває всі свої заправки: названо причину

Найбільша мережа газових АЗС "Укравтогаз" в Україні з 1 лютого закриє всі заправки країною. Найбільша мережа газових АЗС "Укравтогаз" дочірньої компанії державної НАК "Нафтогаз України" вже завтра закриє усі заправки на невизначений термін. Про це повідомляється на сайті компанії, повідомляє Діалог.UA.

"З 6:45 1 лютого 2022 р. буде припинено комерційне заправлення автотранспорту на АГНКС "Укравтогаз" у зв'язку із зменшенням обсягів реалізації CNG (з англ. Compressed Natural Gas – стислий природний газ), зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також несприятливою кон'юнктурою ринку", – сказано у повідомленні прес-центру.

У компанії пояснили, що закриття заправок пов'язане із зменшенням обсягів продажу газу метану та складною ситуацією на ринку. На сьогоднішній день ринкова ціна газу становить приблизно 37-40 тис. грн за 1000 куб. м. За такої ціни компанія не може продавати паливо за привабливою для клієнтів вартістю, оскільки покупцям невигідно заправлятися газом майже за 60 грн/кубометр.

Нагадаємо, автомобільний газ на українських АЗС за останній тиждень помітно зріс, його вартість побила рекордний показник. Повідомлялося, що українцям радять запастись бензином: експерти озвучили надмірні ціни в лютому. Багатьом жителям України вже в найближчому майбутньому стане не по кишені заправка автомобіля бензином, стверджують аналітики.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації