У травні реєстрації вживаних машин вчетверо перевершили ринок нових легкових авто в Україні

В останній місяць весни свою першу реєстрацію в Україні пройшли 33,2 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, повідомляє Укравтопром. Це на 8% більше, ніж роком раніше і майже вчетверо перевищило кількість травневих реєстрацій нових машин.

Як наслідок, розмитнені машини з пробігом охопили майже 80% первинного ринку легкових авто. Найбільш популярною маркою серед розмитненого секонд-хенду залишається Volkswagen. У травні 5,6 тис. авто цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських.

Протягом травня було зареєстровано 3,2 тис. б/в-шних Фордів. Третьою за популярністю стала Renault з результатом майже 3 тис. автівок. Автомобілі марки Skoda показали четвертий результат, їх придбали 2,6 тис. автомобілістів. Замикає п’ятірку лідерів – Hyundai, у заліку якого 1,9 тис. українських номерів. Найпопулярнішим вживаним автомобілем травня став Renault Megane.

Протягом місяця українці зареєстрували 2205 авто з пробігом цієї моделі. Всього за п’ять місяців з початку 2021 року українську прописку отримали 159,6 тис. легкових авто з пробігом, це на 45% більше ніж торік і учетверо більше за кількість проданих в країні нових авто за той саме період.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації