У Румунії відкрили ділянку залізниці до кордону з Україною

Румунська залізнична компанія CFR Infrastructura відновила після серії ремонтів залізничну лінію від Валя-Вішеулуй (Румунія) до кордону з Україною. Про це повідомляє НВ з посиланням на HotNews.

За інформацією оператора інфраструктури Румунії, на лінії замінено близько 1400 шпал та відсипано 400 тонн щебеню. Наразі продовжуються ремонти на лінії між Тересва (Україна) та Сігет Мармароський (Румунія).

Коли буде відновлено рух поїздів, наразі невідомо. Залізничне сполучення по вказаних лініях було припинено понад 15 років тому.

Як ми повідомляли, наприкінці серпня Укрзалізниця відновила у Чернівецькій області дві ділянки, що примикають до зазначеної ділянки на кордоні з Румунією. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін у Telegram.

За його словами, йдеться про ділянки доріг Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон.

«Ці дві ділянки у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їхнє відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові шість пар вантажних поїздів на день. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік», — пояснив він.

За словами Камишіна, вони також відкривають перспективу нових пасажирських напрямків — міжрегіонального сполучення між Ужгородом, Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами як з боку Ужгорода, так і з боку Івано-Франківська і Чернівців.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації