Тонкощі використання мастильних матеріалів для с/г техніки

Робота в процесі обробки на полі пов'язана з багатьма труднощами, але одна з них — це висока запиленість повітря. Саме тому операторам техніки рекомендується ретельно перевіряти стан повітряного фільтра експлуатованої сільськогосподарської техніки. В іншому разі використовувані мастильні матеріали здатні передчасно постаріти. Насправді подібна процедура можлива також у разі використання низькоякісної оливи.

Саме тому варто придбати надійний товар у перевіреного постачальника, наприклад, на сайті Adam, де представлені різноманітні позиції для сільськогосподарської техніки.

Як правильно обирати мастила?

Насправді достатньо керуватися правилами виробників. Вони одразу прописуються в технічній документації, тому жодних проблем з ознайомленням не виникне. При цьому найчастіше йдеться про моторні оливи з високим ступенем стиснення, які мають такі властивості:

  • дотримання вимог термостійкості;
  • зниження витрат на чад;
  • диспергувальні та антиокислювальні властивості.

Але подібні мастильні матеріали по суті актуальні переважно у весняний, літній та осінній період, коли проводяться підготовчі та збиральні роботи. У холодну пору року необхідно підготувати техніку до тривалого відпочинку. Саме для цього потрібно провести особливі підготовчі роботи.

Тонкощі підготовки техніки до зими

Насамперед рекомендується замінити старе мастило на нове. В іншому випадку матеріал, який накопичував сміття, пил і бруд, негативно позначиться на елементах обладнання. Вони просто зносяться. Тому варто дотримуватися регламенту виробника. Зимівля оснащення може проходити в підготовленому і навіть неопалюваному приміщенні. Найголовніше, запобігти потраплянню всередину механізмів сміття і дрібних тварин.

Додатково масло може змінюватися залежно від:

  • годин, відпрацьованих у полі;
  • величини пробігу.

У такому разі після зимового простою використання обладнання не принесе жодних проблем. Все, що потрібно для початку роботи, — просто провести технічний огляд.

* на правах реклами


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації