На скарги українців щодо відключення електроенергії реагуватимуть по-новому. Як це буде?

В Україні розроблять новий механізм реагування на скарги щодо відключення електроенергії. До того ж визначено й пріоритети підключення електроенергії: населення перебуває на останньому місці після критичної інфраструктури, військових об'єктів та бізнесу, що виготовляє важливі товари.

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, яку опубліковано на офіційному сайті. Глава уряду дав доручення міністру енергетики розробити й подати на розгляд Кабінету міністрів чіткі пріоритети включення електропостачання, пише Обозреватель.

"Перший пріоритет – це критична інфраструктура, зокрема об’єкти водо-, теплопостачання та лікарні. Другий пріоритет – це об’єкти військово-промислового комплексу, які працюють на оборону держави. Принцип "усе для фронту" залишається абсолютно незмінним. Третій пріоритет – це бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти. Наприклад, хлібопекарні та молокозаводи. Четвертий пріоритет – житловий сектор", – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що лише після включення цих чотирьох зазначених груп має постачатись електроенергія на інші об’єкти: "Це справедливий підхід, який дозволить нашій країні вистояти цієї зими".

Крім того, Міністерство енергетики разом із Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольним комітетом та місцевою владою, за словами очільника уряду, мають розробити механізм реагування на заяви громадян і бізнесу щодо порушення черговості й пріоритетності включення споживачів.

Раніше експерти назвали три сценарії блекауту, який "готують" Україні окупанти. Найгірший із них передбачає повну відсутність електроенергії терміном до семи днів.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації