На Буковині роботодавці отримали понад 4,5 млн грн компенсацій за працевлаштування безробітних

У 2023 році майже 200 роботодавців Чернівецької області скористалися компенсаційними програмами обласної служби зайнятості. Майже 150 безробітних працевлаштовані з наданням компенсацій, а роботодавці отримали понад 4,6 млн грн.

Про це повідомила під час брифінгу у Чернівецькій ОВА директорка Чернівецької обласної служби зайнятості Любов Кожолянко.

«Однією з найпотужніших та дієвих компенсацій для роботодавців є компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Впродовж 2023 року такою компенсацією скористалися майже сотня роботодавців за працевлаштування 300 внутрішньо переміщених осіб та отримали понад 3,5 млн гривень» - зазначила очільниця служби зайнятості.

У цьому році збільшено строки надання та розміри компенсації роботодавцям витрат на зарплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Тепер тривалість складатиме 3 місяці, а виплату прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня 2024 року зросла до 7100 грн – сума компенсації за три місяці буде 21300 грн, а з 1 квітня 2024 року становитиме 8 000 грн – за три місяці буде 24 тис.грн. За працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю до 6 місяців. Зараз 42600 грн, з квітня – 48000 грн.

Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат). Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

Також діє ряд інших компенсаційних програм, які передбачають повну або часткову компенсацію єдиного внеску або мінімальної заробітної плати за працевлаштування безробітних вразливих категорій. Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь на перше робоче місце.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації