На Буковині нагородили кращих платників податків. Серед них - ТОВ “Машзавод” та ТзОВ “Чернівціжитлобуд”

Цьогоріч комісія обрала тих, які мають честь стати найкращими і отримати відзнаку "Сумлінний платник податків" за 2019-2020 роки.

Переможців рейтингу нагородили одразу за два роки - 2019 та 2020. Оцінювали підприємства у трьох категоріях малі, середні та великі. Усього визначили 26 підприємств-переможців у різних номінаціях: аграрна сфера, промисловість, будівництво, транспорт, фінанси, медицина, фармацевтика, торгівля, наука, культура, інформація та телекомунікації, цифрова інформатика, пише МА АСС.

Як зазначив голова територіального відділення "Асоціації платників податків України" в Чернівецькій області Ігор Місевич, правила та умови конкурсу змінюються кожного року, повідомляє ТРК “Чернівці”.

"Із Києва, з асоціації, нам надходять показники, за якими ми підводимо рейтинг. Рейтинг ми підводимо, але самі показники нам дає податкова інспекція, тому, перш за все, у нас свіжі дані, неспотворені. Тобто ми можемо абсолютно об'єктивно оцінювати роботу підприємств і їхню податкову ефективність", - каже Ігор Місевич.

Комісія визначала переможців серед представників малого, середнього і великого бізнесу, які працюють легально й сумлінно виконують свої зобов'язання.

До вручення дипломів підприємцям та привітання долучився Чернівецький міський голова Роман Клічук.

"Я вам усім дякую! Насправді ви повинні знати, що ваші кошти йдуть в Чернівецький бюджет і за них ми багато чого робимо в місті. За ваші кошти ми робимо дороги, переоблаштовуємо багато речей, які є у наших планах. Я розумію, що бізнесу зараз важко і бізнес хоче певні правила і сервіс, тому я бажаю вам, аби ці правила, все таки, у нашій країні, у нашій області, у нашому місті вибудувалися і всі були в рівних умовах", - зазначив мер Чернівців.

У число сумлінних платників податків потрапили ТОВ “Чернівецький машзавод" та "Віві інвестментс ltd" у галузі переробної промисловості та будівельна компанія “Чернівціжитлобуд”.

“Я дякую податковій, що відмітила наш скромний внесок. До цього року було суцільне падіння, але ми сплачували всі податки, комунальні платежі, заробітну плату - і це багато вартує. За 11 місяців цього року "Машзавод” сплатив більше 37 млн податків, це при тому, що у нас трохи більше 300 працюючих", - зауважив Генеральний директор ТОВ "Машзавод" та ТОВ "Віві інвестментс ltd" Віктор Сідляр.

За словами керівника ТзОВ "Чернівціжитлобуд" Володимира Мороза, дотримуватись закону та бути зразковим громадянином суспільства є основними характеристиками патріота.

"Патріотизм, особливо у сплаті податків, повинен бути. Держава розвивається, ми мусимо утримувати наших людей похилого віку, бо це - наш обов'язок. Тому прозоре оподаткування і прозора робота - перше, що повинно стояти попереду будь-якого бізнесу", - зазначив Володимир Мороз.

Як зазначив керівник ГУ ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак, у 2021 році платники податків Буковини сплатили до бюджетів усіх рівнів 5,9 мільярда гривень. Це на 800 мільйонів більше ніж минулого року. Зокрема, Єдиного соціального внеску на Буковині заплатили в сумі 3,6 мільярда гривень - на 500 мільйонів більше ніж минулого року.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації