На Буковині іноземці переважно працюють сфері транспорту і перевезень, а також надають послуги з харчування

На Буковині з початку року до Чернівецької обласної служби зайнятості 43 роботодавці подали пакети документів для отримання та продовження дозволів на працевлаштування 88 іноземців. Більшість іноземних громадян прибули з Туреччини та Румунії, а також з Італії, Німеччини, Молдови і Китаю.

«На Буковині іноземці працюють сфері транспорту і перевезень, а також надають послуги з харчування», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Як повідомляє обласний центр зайнятості, на Буковині іноземці працюють директорами, комерційними директорами, менеджерами, адміністраторами залу, кондитерами, пекарями та кухарами, а також водіями великогабаритного транспорту.

Розмір оплати за видачу або продовження дії дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства розраховується від прожиткового мінімуму для працездатного населення встановленого законом на 1 січня календарного року, ознайомитися з ними можна на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості .

У разі втрати дозволу на застосування праці іноземця роботодавець повідомляє про це центр зайнятості, який видав такий дозвіл, подає необхідні документи та отримує безкоштовно дублікат.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації