На Буковині 237 переселенців знайшли роботу

Від початку 2023 року 821 внутрішньо переміщена особа скористалися послугами Чернівецької обласної служби зайнятості. Статус безробітного мали 641 ВПО. Вдалося знайти роботу на Буковині для 237 переселенців. Найбільше ВПО знайшли роботу у Чернівецькому районі – 179, у Дністровському районі – 51 та у Вижницькому – 7 людей.

Про це повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

Наразі переміщені особи працюють на комунальних підприємствах, у сфері освіти та медицини, на виробництві. А також працюють у торгівлі, транспортній галузі та державному управлінні.

«З поміж великої кількості прибулих на Буковину переселенців до служби зайнятості звернулися майже 4 тисячі переміщених осіб. Частині ми допомогли працевлаштуватися, частині перекваліфікуватися, окремі розпочали або продовжили справу, якою займалися раніше, отримавши грант від урядової програми єРобота «Власна справа». Сьогодні маємо сотні успішних кейсів працевлаштування переселенців на Буковині. Частина з них продовжила свою довоєнну діяльність, частині довелося змінити фах», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Також 19 людей зі статусом ВПО пройшли професійне навчання, 9 брали участь у громадських роботах. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 28 чоловік отримали ваучери на навчання, 9 – отримали мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації