Компенсації за працевлаштування переселенців: роботодавці на Буковині отримали понад 800 тисяч гривень

На Буковині роботодавці за працевлаштування переселенців отримали понад 800 тисяч гривень від держави. Зокрема, це 30 роботодавців, які надали роботу 43 внутрішньо переміщеним особам. Загалом компенсація склала понад 800 тис.грн.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, пише БукІнфо.

Більшість переміщених осіб працевлаштовані в оптовій і роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості та сфері транспорту і перевезень.

Право на отримання такої компенсації має роботодавець, (крім бюджетних установ), за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору.

У цьому році збільшено строки надання та розміри компенсації роботодавцям витрат на зарплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Який розмір виплат?

Тепер тривалість виплати складає 3 місяці, а виплату прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 квітня 2024 року становить 8 000 грн, а за три місяці буде 24 тис.грн.

За працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю до 6 місяців, з 1 квітня компенсація буде 48000 грн.

Куди звертатися?

Подати заявку на отримання компенсації можна через портал Дія https://is.gd/xNWp5W.

Ознайомитися з Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні можна тут https://is.gd/GFI0vj.

З питань працевлаштування ВПО та отримання компенсації можна звернутися до найближчого центру зайнятості або за телефоном: 0372950211, вас проконсультують фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації