До місцевих бюджетів Буковини платники сплатили понад 167,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

За десять місяців 2023 року буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів понад 167,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з сумою податку, що була перерахована казни за аналогічний період минулого року, нинішні надходження зросли майже на 80 млн грн.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Чернівецькій області.

Відтак із загальної суми плати за нерухомість, юридичні особи сплатили до бюджету 98,4 млн грн, а фізичні особи – 69,2 млн грн. При цьому в обох категорій платників є позитивна динаміка порівняно з показниками минулого року. За десять місяців цього року юридичні особи сплатили на 39,5 млн грн більше та громадяни на 40,4 млн грн більше.

В податковій службі нагадують, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2022 році. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2022 рік.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації