Для обміну банкнот та монет старого зразка залишився місяць: як не втратити гроші

Обміну підлягають дрібні монети та банкноти гривні зразків до 2003 року всіх років випуску.

В українців залишається місяць, щоб здійснити обмін дрібних монет та банкнот національної валюти зразків до 2003 року всіх років випуску. В іншому випадку ці гроші будуть втрачені, тому що вони вичерпуються з обігу.

Як повідомляється в Telegram-каналі НБУ, здійснити обмін можна до кінця вересня в управлінні НБУ, які розташовані у Києві, Львові, Хмельницькому, Одесі, Дніпрі та Харкові. Крім того, процедура обміну доступна у відділеннях низки кредитних обмежень: Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк та ПУМБ.

Точні адреси відділень перелічених вище банків, в яких можна зробити обмін монет і банкнот старого зразка, необхідно уточнювати на офіційних сайтах цих кредитних установ, пише Діалог.

Обміну підлягають монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок, а також банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску.

Громадянам не потрібно нічого платити, щоб здійснити обмін вказаних монет та банкнот. Регулятор акцентує увагу, що вилучення цих грошей – частина процесу покращення номінального ряду банкнот та монет нацвалюти. Йдеться про підвищення якості та захисту грошей. Крім того, цей крок спрямований на те, щоб розрахунки стали комфортнішими.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року НБУ розпочав поступовий процес виведення з обігу паперових банкнот номіналами до 100 гривень включно зразків 2003-2007 років. При цьому регулятор зазначав, що від громадян не потрібно ніяких дій, оскільки зазначені гроші, як і раніше, будуть використовуватися як платіжний засіб.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації