Зради немає. Чернівців скоро отримають 20 нових "тролейбусів-гармошок", - заступник мера Маховіков

ЗРАДА ВІДМІНЯЄТЬСЯ /

Чернівці невдовзі отримають 20 нових тролейбусів-"гармошок".

Заступник міського голови Євген Маховіков у відповідь на численні звинувачення у соцмережах щодо відсутності Чернівців в переліку міст, яким за урядовою програмою планують закупити громадський транспорт заспокоїв городян: "Мало хто звернув увагу на слова міністра щодо "...подібні зміни чекають 20 українських міст, адже паралельно з цим ми починаємо втілювати в життя другу фазу проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». На цей раз виключно екологічного громадського транспорту: трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену, електробусів. У складі 20 міст є і наші Чернівці".

"Зрада народилася і побігла мережею. Дивно і шкода, що мало хто звернув увагу на слова міністра щодо "...подібні зміни чекають 20 українських міст, адже паралельно з цим ми починаємо втілювати в життя другу фазу проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». І на цей раз виключно екологічного громадського транспорту: трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену, електробусів. Тому що у складі 20 міст є і наші Чернівці, - написав заступник міського голови.

За його словами, проект з Європейським інвестиційним банком розбитий на декілька фаз, і зараз розпочалася закупівля транспорту по першій, яка стартувала наприкінці 2016-го року, і де дійсно Чернівців не було. Але у середні 2020-го було ініційовано проект "Міський громадський транспорт II" на суму 200 млн.євро, куди ми потрапили.

"Подана заявка на 20 зчленованих (у народі "гармошка") низькопідлогових тролейбусів з автономним ходом. І як вишенка на торті - будівництво нової ділянки контактної мережі довжиною 6.4 км., яка з'єднає вул. Січових Стрільців з Хотинською. Чекаю, коли всі зможуть доїхати на "Калинку" на величезній новенькій "гармошці", над чим зараз активно працюємо в Раді, бо громадський транспорт для чернівчан - одне з найважливіших питань", - додав Євген Маховіков.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації