У Чернівцях на історичній вулиці Кобилянської осучаснили освітлення фасадів (ФОТО)

1 з 4

ЦЕ КРАСИВО /

Там встановили більше 400 нових сучасних енергозберігаючих світильників. Реконструкція освітлення здійснена за кошти міського бюджету. У Чернівцях на вулиці Ольги Кобилянської завершили реконструкцію освітлення фасадів будинків. За кошти з міського бюджету замінили понад 400 ліхтарів на більш сучасні та енергозберігаючі, пише ІА АСС.

Як розповів заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк, Департамент ЖКГ Чернівецької міськради розпочав роботи із заміни ліхтарів на вулиці Кобилянської ще у 2020 році. «Було оголошено тендер на мільйон гривень. Виграв підрядник з пропозицією 770 тисяч гривень. Вони замінили лампи та інше обладнання, - каже Василь Зазуляк. – Наразі практично всі роботи вже завершені».

Замінили звичайні лампи, 70% яких були неробочі, на сучасні енергозберігаючі люмінесцентні світильники.

За словами начальниці відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міськради Олена Пушкова,  архітектурна підсвітка будівель має важливе значення.

«Мета архітектурної підсвітки – підкреслити красу наших архітектурних ансамблів. Від того, як вдало будуть розміщені світлові елементи, які мають підкреслювати особливості стилістики фасаду будівлі, буде залежати як вона виглядатиме. А комплексна архітектурна підсвітка має розглядатися у комплексі всього містобудівного ансамблю вулиці Ольги Кобилянської», - сказала Олена Пушкова.

Фото: Максим Шварцман, ІА АСС


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації