Бюджет участі чернівчан: що нового затвердила міська рада

БУДЬТЕ АКТИВНИМИ! /

25 лютого, рішенням сесії міської ради були внесені зміни до Положення про Бюджет ініціатив чернівчан, а саме:

формування Бюджету ініціатив чернівчан відбуватиметься, як завжди, на регулярній основі, в обсязі до 1% доходів загального фонду бюджету Чернівецької міської територіальної громади, без урахування трансфертів, але не менше 10 млн грн;

Проєкти поділятимуться на малі громадські та великі громадські. Тобто бюджетні проєкти не будуть прийматись.

До громадських проєктів відносяться проєкти, реалізація яких не стосується приміщень або територій закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів охорони здоров’я та інших бюджетних установ;

обсяг фінансування малих громадських проєктів – від 50 000 до 500 000 грн. Великих – від 500 000 (включно) до 1,5 млн грн;

до складу експертної групи можуть входити фахівці виконавчих органів Чернівецької міської ради (не більше 5 осіб), представники громадськості (не більше 8 осіб), депутати міської ради або їх представники (по 1 представнику від фракції та депутатської групи).

Прийом проєктів розпочнеться 1 травня і триватиме до 15 червня. Автором проєкту може бути особа, які виповнилось 16 років, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), орган саморганізації населення (ОСН); житлово-будівельний кооператив (ЖБК); житлово-будівельне товариство (ЖБТ); інші громадські організації.

Проєкт повинен бути спрямованим на поліпшення екологічності та комфорту проживання мешканців, естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проєктів.

 

 

На стадії розробки проєкту, ініціатор може звернутись за консультацією до будь-якого департаменту, управління, відділу до компетенції якого відноситься дане питання, де зобов’язані допомогти у формуванні заявки.

Назва проєкту має відображати зміст проєкту і бути викладеною лаконічно, в межах одного речення. У разі подання проєкту у сфеі просторового розвитку, він має відповідати Генеральному плану міста.

При формуванні проектних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку та будівництва України (підрозділ «Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»).

В орієнтовний бюджет проєкту, який передбачає проведення капітального ремонту чи будівництва, автор повинен включати 5% від усіх витрат на розробку проектної документації та 10% на непередбачувані витрати.

Доступ до об’єктів, на які спрямовані кошти з Бюджету ініціатив чернівчан, повинен бути вільним для всіх жителів Чернівецької міської територіальної громади.

В рамках Бюджету ініціатив чернівчан не фінансуються проєкти, які:

суперечать чинному законодавству України;

суперечать напрямкам діяльності, визначеним місцевими комплексними, цільовими та галузевими програмами;

передбачають винятково розробку проектної документації;

носять незавершений характер;

передбачають витрати на утримання та обслуговування, що перевищують вартість реалізації проєкту;

містять ненормативну лексику, наклепи, образи, заклики до насильства, повалення влади, зміни конституційного ладу країни тощо;

передбачають створення окремих комунальних підприємств чи установ;

проєкти, що мають комерційний характер.

Проєкти подаються до Центру надання інформаційних послуг (ЦНАП) у паперовому вигляді та на електронному носії або реєструються в електронній системі https://gb.city.cv.ua/.

Як повідомляє пресцентр Ратуші, голосування за проєкти триватиме з 10 по 24 жовтня.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації