На Буковині служба зайнятості виплатила 8,5 мільйонів гривень одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам

КОМУ ГРОШІ? /

Чернівецька обласна служба зайнятості долучилась до реалізації програми Уряду країни, спрямованої на підтримку підприємств, які вимушено скоротили чи планують скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу найманих працівників після здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Фінансову підтримку від держави отримали 124 суб'єкти господарювання Чернівецької області, які здійснюють свою діяльність у різних видах економічної діяльності: виробнича сфера, будівництво, оптова торгівля, лісове та сільське господарство.

Як повідомили БукІнфо у секторі інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості, ці кошти спрямовані на виплату одноразової матеріальної допомоги 2416 найманим працівникам, а це майже 8,5 млн. грн.

- Працівники підприємств, які втратили частину заробітної плати через проведення обмежувальних протиепідемічних заходів, відчули фінансову підтримку держави. Це сприятиме збереженню робочих місць на підприємствах області та зменшення безробіття в регіоні, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Щоб отримати допомогу на працівників до служби зайнятості звернувся 61 роботодавець у Чернівцях (для виплат 1472 працівникам), на Новоселиччині – 12 роботодавців (для 276 працівників), на Глибоччині 11 роботодавців (для 48 працівників) та на Сторожинеччині – 9 роботодавців (для виплат 356 працівникам).

Нагадаємо, з 14 грудня по 21 грудня 2020 року включно, роботодавці мали можливість подати пакет документів до служби зайнятості, щоб отримати одноразову матеріальну допомогу найманим працівникам. Розмір допомоги визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити та не може перевищувати 8 тис. гривень на одного працівника.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації