Куля прошила голову навиліт: у Дніпрі розповіли про стан пораненого снайпером бійця

  • Армія
  • 1382
  • 0

ВОРОГ НЕ СПИТЬ /

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова медики стабілізували стан 32-річного військового, якого 5 березня біля Красногорівки важко поранив ворожий снайпер. Про це повідомив у Фейсбуці генеральний директор лікарні Сергій Риженко, передає Укрінформ.

"У п’ятницю до реанімації політравми надійшов поранений у голову боєць. Владиславу 32 роки, він з Кіровоградщини. Поранення отримав 5 березня поблизу Красногорівки. Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний – в потиличній ділянці", - зазначив керівник медзакладу.

За словами Риженка, у бійця сильно пошкоджена ліва півкуля мозку. До Мечникова його доставили авіацією у стані коми. У лікарні негайно взяли в операційну, де нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку.

"Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає", - наголосив Риженко.

При цьому вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати, тож поранений може розмовляти і розуміє мову. Попереду його чекає тривале лікування та реабілітація.

Наразі, повідомив Риженко, до лікарні везуть ще одного бійця з Донецької області - із кульовим пораненням ноги.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації