Як залишатися здоровим у будь-якому віці
БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! /
Здорове харчування важливе в незалежності від того, скільки вам років. Та, як виявилося, з віком можуть змінюватися і поживні речовини, які потрібні для підтримки вашого організму. Портал "Healthinfo" повідомив, які продукти потрібно вживати, щоб бути здоровими у будь-якому віці. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.
У 20-29 років
Молочні продукти
Як відомо, у цьому віці активно зростає і формується скелет людини, тому потрібно вживати більше продуктів багатих кальцієм.
Яйця
Їх жовтки багаті вітаміном D. Він допомагає кишечнику всмоктувати кальцій, який надходить до організму з їжею. Крім того, необхідну кількість цього вітаміну містять сардини і консервований тунець.
Насіння
Дуже часто у людей після 30-ти з'являються проблеми з суглобами, які в незабаром призводять до артриту. Насіння соняшнику багате омега-3 жирними кислотами, які можуть врятувати від цієї неприємної хвороби, адже вони змащують суглоби і знімають запалення. Крім того, омега-3 жирні кислоти містяться в горіхах, насінні льону, рибі.
Спаржа
Спаржа містить величезну кількість фолієвої кислоти, яка дуже корисна для вагітних і для тих, хто планує завести дітей.
У 40-49 років
Сочевиця
Після 40 років зазвичай сповільнюється процес обміну речовин. Люди в цьому віці в результаті починають набирати вагу. Сочевиця містить клітковину, яка забезпечує відчуття насичення.
Смажена куряча грудка
Люди у віці 40+ повинні звертати увагу на рівень цукру в крові. У цьому віці підвищується ризик розвитку діабету. Корисні білки допомагають зменшити цей ризик. Також цей корисний пісний білок міститься в нежирному яловичому фарші і нежирній свинячій вирізці.
Волоські горіхи
Ці продукти містять величезну кількість омега-3 жирних кислот, які допомагають зміцнити суглоби, а також корисні для вашого психічного стану.
У 50-59 років
Сир
Після 50-ти знижується щільність кісткової тканини і з'являється ризик розвитку остеопорозу. Тому вживайте додатково 200 мг кальцію в день. Його багато у всіх молочних продуктах, а також білій квасолі і водоростях.
Лосось
У жінок у віці 55+ збільшується ризик розвитку хвороб серця. Після клімаксу знижується рівень естрогену, який допомагав захищати організм. Лосось здатний знизити ризик розвитку серйозних серцево-судинних захворювань.
У 60 років і старше
Молюски
Молюски містять вітами В12. Відомо, що його недостатність може призвести до недоумства. Крім того, цим диво-вітаміном багаті райдужна форель, молоко, йогурт, яйця.
Більше новин по темі:
-
Стало відомо, чому діти легше переносять COVID-19
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових
-
У 8 закладах Буковини можна отримати медичну допомогу при інсульті - НСЗУ
-
2 млн. гривень: у Чернівецькому обласному клінічному кардіоцентрі за власні кошти створюють нове відділення кардіореабілітації
-
Які перші ознаки діабету та як знизити ризики його розвитку – поради лікаря-терапевта