Як залишатися здоровим у будь-якому віці

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! /


Здорове харчування важливе в незалежності від того, скільки вам років. Та, як виявилося, з віком можуть змінюватися і поживні речовини, які потрібні для підтримки вашого організму. Портал "Healthinfo" повідомив, які продукти потрібно вживати, щоб бути здоровими у будь-якому віці. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.


У 20-29 років


Молочні продукти


Як відомо, у цьому віці активно зростає і формується скелет людини, тому потрібно вживати більше продуктів багатих кальцієм.

Яйця

Їх жовтки багаті вітаміном D. Він допомагає кишечнику всмоктувати кальцій, який надходить до організму з їжею. Крім того, необхідну кількість цього вітаміну містять сардини і консервований тунець.

Насіння

Дуже часто у людей після 30-ти з'являються проблеми з суглобами, які в незабаром призводять до артриту. Насіння соняшнику багате омега-3 жирними кислотами, які можуть врятувати від цієї неприємної хвороби, адже вони змащують суглоби і знімають запалення. Крім того, омега-3 жирні кислоти містяться в горіхах, насінні льону, рибі.

Спаржа

Спаржа містить величезну кількість фолієвої кислоти, яка дуже корисна для вагітних і для тих, хто планує завести дітей.

У 40-49 років


Сочевиця

Після 40 років зазвичай сповільнюється процес обміну речовин. Люди в цьому віці в результаті починають набирати вагу. Сочевиця містить клітковину, яка забезпечує відчуття насичення.

Смажена куряча грудка

Люди у віці 40+ повинні звертати увагу на рівень цукру в крові. У цьому віці підвищується ризик розвитку діабету. Корисні білки допомагають зменшити цей ризик. Також цей корисний пісний білок міститься в нежирному яловичому фарші і нежирній свинячій вирізці.

Волоські горіхи

Ці продукти містять величезну кількість омега-3 жирних кислот, які допомагають зміцнити суглоби, а також корисні для вашого психічного стану.

У 50-59 років

Сир

Після 50-ти знижується щільність кісткової тканини і з'являється ризик розвитку остеопорозу. Тому вживайте додатково 200 мг кальцію в день. Його багато у всіх молочних продуктах, а також білій квасолі і водоростях.

Лосось

У жінок у віці 55+ збільшується ризик розвитку хвороб серця. Після клімаксу знижується рівень естрогену, який допомагав захищати організм. Лосось здатний знизити ризик розвитку серйозних серцево-судинних захворювань.

У 60 років і старше


Молюски

Молюски містять вітами В12. Відомо, що його недостатність може призвести до недоумства. Крім того, цим диво-вітаміном багаті райдужна форель, молоко, йогурт, яйця. 

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації