Буковинські свободівці переймали новий досвід, як соціальні служби Івано-Франківська адресно підтримують потребуючих (ФОТО)

ЛЮДИ ВІДЧУЮТЬ ЦЕ НА СОБІ /

Одразу після зустрічі міського голови Руслана Марцінківа з буковинськими свободівцями 18 серпня відбулося спілкування буковинців з керівництвом соціальних служб Івано-Франківська на якому було повідомлено про нові підходи до підтримки соціально незахищених верств населення.

За перші роки керування Івано-Франківськом свободівець Руслан Марцінків, завдяки налагоджуванню особистої безперервної і щільної комунікації з містянами, зумів зорієнтувати соціальні служби міста оперативно розібратися з сегментуванням мешканців міста на ті категорії, які потребують соціальної підтримки.

Про це у Фейсбук написав голова Чернівецької облорганізації ВО "Свобода" Віталій Мельничук.

Ця наполеглива системна робота з постійним зворотнім зв'язком із містянами вже впродовж найближчого часу після приходу до керівництва містом Руслана Марцінківа дала дуже позитивні результати. Міська влада отримала можливість чітко орієнтуватися у потребах всіх середовищ тих, хто потребує соціальної підтримки і предметно та адресно передбачати для цього фінансування.

Насамперед свободівський міський голова Івано-Франківська зорієнтував соціальні служби міста на підтримку постраждалих в подіях Революції Гідності майданівців, учасників бойових дій російсько-української війни та їхніх родин, систематичну та дієву підтримку родин загиблих Героїв-земляків. Важливим для міської влади стала підтримка та соціальне забезпечення політв'язнів та репресованих радянським режимом, суттєвою стала пошана та матеріальна підтримка вояків ОУН-УПА.

За ініціативи Руслана Марцінківа свободівська міська влада Івано-Франківська запровадила уніфіковану електронну іменну банківську картку івано-франківця для тих хто на постійній чи тимчасовій основі в сфері підтримки чи обслуговування соціальних служб. Ця електронна картка містянина на системній основі використовується в соціальних магазинах, при отриманні пільг та соціального супроводу, та на комунальному транспорті, який вже давно обладнаний валідаторами та працює за сучасними інформаційними технологіями.

Щільний діалог з своїми підопічними - суттєва особливість роботи івано-франківських служб соціальної підтримки. Крім інших програм підтримки соціально-незахищених дуже популярною серед містян-пенсіонерів вже третій рік мали місце Програма організації відпочинку наших дідусів та бабусь, які бажають спілкування. Саме в кінці весни та на початку осені масовими були кількаденні виїзди груп пенсіонерів в існуючі дитячі табори, санаторії та інші будинки відпочинку різної форми власності та підпорядкування. Лише цього року ця програма через запровадження карантину суттєво скорочена.

Саме нові позитивні підходи в роботі Івано-Франківських муніцепальних соціальних служб, яким опікується заступник Директора департаменту соціального захисту Руслан Зелик (народний депутат України VII скликання), дали можливість максимально допомагати тим містянам, які справді потребують соціальної допомоги і маючи постійну зворотню комунікацію з своїми підопічними дає можливість прозоро і адресно надавати кошти, які затрачуються на тих хто цього потребує.

Цей івано-франківський свободівський досвід ефективної роботи соціальних служб, щодо якого отримали важливу інформацію свободівські активісти з Чернівецької області, буде при спілкуванні доноситися до чернівчан та буковинців в громадах на місцях і буде з позитивом сприйнятий, оскільки всім нам вкрай необхідно якісно і відповідально діяти та спільними зусиллями налагоджувати управління в наших громадах на Буковині.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації