Жовтень тепліший за норму: синоптик пояснила, чому у Чернівцях ідуть грозові дощі

БУДЕ ЩЕ ТЕПЛО /


Синоптики не прогнозують різкого похолодання найближчим часом. Якою буде погода на Буковині у першій половині жовтня, читайте у матеріалі. Наразі на території Буковини утримуються досить високі температури повітря, як для жовтня.

 

Про це у коментарі ІА АСС розповіла Тетяна Негадайлова, начальниця Чернівецького гідрометцентру. За її словами, гроза у жовтні не є екстремальним явищем. Такі погодні умови спостерігали на Буковині і раніше.

 

«В нас і взимку можуть бути грози, коли спостерігаються надходження теплих повітряних мас і достатній розвиток купчасто-дощової хмари, більш потужної, у якій і формуються ці грози. Тобто більш теплі повітряні маси насичені достатньо водою, розвиток досить потужних купчасто-дощових хмар і дає от таку грозу», - розповіла Тетяна Негадайлова.

 

Як повідомила синоптик, найближчим часом територія Буковини знаходитиметься під впливом атмосферних фронтів. Завдяки південно-західним повітряним масам, різкого похолодання не відбудеться. Втім для даної пори року температури повітря будуть вищими за кліматичну норму.

 

«Ну, а за рахунок того, що вночі ще буде досить хмарно і нічні температури будуть достатньо високими, такою нестійкою погода у нас буде майже увесь тиждень, до 8 жовтня включно. З перервами у нас пройдуть дощі. Найбільш інтенсивні опади ми очікуємо вранці та вдень 6 жовтня, ввечері 7 жовтня та вночі 8 жовтня. Буковина буде під впливом чергових атмосферних фронтів, пройдуть помірні дощі, місцями значні опади.

 

Для даної пори таке зволоження ґрунту досить сприятливе під урожай, адже весь серпень і перша половина вересня були досить сухими і запаси вологи у ґрунті були значно нижчі норми, ну а зараз восени вони якраз поповнюються, коли йде посівна озимих, воно є досить сприятливим», - каже Тетяна Негадайлова.

 

Вона повідомила, що наступна ніч буде теплою, як і попередня. Найближчими днями нічні температури у Чернівцях коливатимуться в межах 11-16 градусів тепла і 7-8 жовтня поступово знизяться до 10-12 градусів. Вдень температура повітря становитиме 16-20 градусів вище нуля.

 

«Надалі за рахунок прояснення в нас нічні температури знизяться до 7-10 градусів тепла, трішечки прохолодно буде після проходження холодного фронту 8 жовтня. Денні температури також будуть у межах 15-19 градусів тепла, але для початку жовтня це ще досить високі температури і вони будуть перевищувати норму», - зазначила синоптик.  


 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації