Найближчим часом Чернівецька область від МОЗ отримає 23 автомобілі «швидкої допомоги»

ГАРНА НОВИНА /

Найближчим часом Чернівецька область від МОЗ отримає 23 автомобілі «швидкої допомоги». Йдеться про 21 машину класу В та дві машини типу С – так звані реанімобілі, - повідомляє пресслужба ОДА.

– Карети класу В – це стандартні «швидкі», які ми переважно використовуємо. Вони оснащені усім необхідним для невідкладної допомоги – кардіографом, дефібрилятором, кисневими балонами, пульсоксиметром, інфузоматом. У реанімобілі ж, окрім усього цього обладнання, є також апарат штучної вентиляції легень, – пояснює виконувач обов'язків генерального директора Чернівецького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Владимир Еленев.

Крім того, торік Центр придбав 22 нових карети «швидкої», частину з яких уже доправили в область. На це витратили гроші, які надійшли від Національної служби здоров'я України. Оновити автопарк служба отримала можливість уперше за шість останніх років.

За словами Володимира Єленєва, Центру терміново необхідно замінити 40 автівок, в основному це старенькі УАЗи. Нові карети «швидкої» якраз дозволять зробити таку заміну.

Загалом МОЗ планує закупити та передати в регіони 416 «швидких». Загальна сума коштів, витрачена з державного бюджету на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги, – 728 мільйонів гривень.

 


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації