На Буковині через спалах COVID-19 на два тижні закрють школи. У Чернівцях - з 19 лютого

ТАКІ РЕАЛІЇ /

У Чернівецькій області рекомендували перевести усі школи на дистанційне навчання через зростання захворюваності на COVID-19.

Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань ТЕБ та НС за рекомендацією Міністерства освіти і науки України.

За словами головної санітарної лікарки області Наталії Гопко, кількість хворих на коронавірус дітей зросла із 3% до 8%. Станом на 17 лютого на COVID-19 хворіють 233 школярів, 152 педагогів та 28 технічних працівників.

«Це незначне зростання, однак діти приносять хворобу в родину. 85% недужих зараз у сім'ях, де діти відвідують заклади освіти», — сказала вона.

Усі школи Чернівців також переходять на дистанційне навчання. Таке рішення прийняли у міській раді. Як зазначив агенції АСС заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк, припинять навчання у школах міста завтра, 19 лютого.

«Ми отримали подання від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, звернення від головного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко, вивчили протокол обласної комісії ТЕБ та НС, а також постанову Кабінету Міністрів і прийняли рішення перевести школи на дистанційне навчання, - розповів Юрій Лесюк. – Завтра або в понеділок зберемо міську комісію ТЕБ та НС, на якій вирішуватимо питання щодо інших обмежувальних заходів. Бо у постанові Кабміну йдеться також про роботу ресторанів, культурно-мистецьких центрів та спортивних заходів».

Юрій Лесюк додав, що наразі на дистанційне навчання переходять учні всіх класів - з 1 до 11-го. «Постанова Кабміну вступає в дію з 24 лютого. У ній ідеться про те, що початкова школа може продовжувати очне навчання. Наразі ми прийняли рішення перевести учнів всіх класів на дистанційне навчання, а вже на засіданні міської комісії ТЕБ та НС прийматимемо рішення, як працюватимуть школи з 24 лютого», - сказав заступник мера.

Напередодні голова Чернівецької обласної держадміністрації Сергій Осачук повідомив про критичну ситуацію з COVID-19 в області. За його словами, більшість з розгорнутих 1700 ліжко-місць вже зайняті, щодня госпіталізують понад 100 осіб, а кількість хворих дітей — найвища за весь період пандемії.

На Буковині за минулу добу виявили 436 випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість інфікованих в області наближається до 50 тисяч. 942 пацієнти померли від ускладнень хвороби.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації