Ляшко захворів коронавірусів через 2 тижні після вакцинації: санлікар пояснив, чому це сталося

ВІРУС ЛЯШКА ЛЮБИТЬ /

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підхопив коронавірус. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Примітно, що 2 тижні тому Ляшко прищепився вакциною від коронавируса CoviShield. Ляшко пояснив свою хворобу тим, що ефективність вакцини становить 76% з 22 по 90 днів після щеплення, а він зробив перший укол тільки 13 днів тому: таким чином, серйозний імунітет від хвороби у нього сформуватися не встиг.

Головний санлікар додав, що впевнений: завдяки вакцинації хвороба пройде легко і швидко. "У мене був тільки 13 день після щеплення, коли з'явилися симптоми, тому" зрада "скасовується. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!" - зазначив він.

Кампанія з вакцинації розпочалася в Україні 24 лютого. З тих пір першу дозу вакцини отримали вже понад 53 000 чоловік. Першими вакцинують медиків, які працюють з хворими Covid-19 і військових.

Крім Віктора Ляшка, щеплення також зробили міністр охорони здоров'я Максим Степанов і президент Володимир Зеленський. Для вакцинації використовується препарат CoviShield - це ліцензований аналог британської вакцини Oxford / AstraZeneca, який виробляється в Індії.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації